Prostor gde se stvorila deponija građevinskog šuta | Foto: Vlastimir Jankov
Prostor gde se stvorila deponija građevinskog šuta | Foto: Vlastimir Jankov

Iako je krajem 2016. godine pokrajinskim sredstvima u bečejskoj opštini realizovan projekat uklanjanja divljih deponija, one su ponovo aktivne.

Naš čovek nikako da se oslobodi navika. Negativnih pogotovo, pa se smeće, mada „Potisje“ redovno uklanja komunalni otpad u svim naseljenim mestima najveće potiske opštine, razbacuje na sve strane!?

-Ponovo smo konkurisali za sredstva radi uklanjanja nekoliko deponija u svim naseljenim mestima naše opštine. Istina je da smo uklonili višedecenijske divlje deponije, ali za par meseci ljudi su ih ponovo aktivirali na istim mestima. Iz tog razloga moramo ponovo da radimo već urađeno, konstatuje načelnica Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor bečejske opštine Milica Nešić.

Deponija u Bačkom Gradištu s desne strane puta prema Čurugu je bila sanirana. Isto je urađeno i sa deponijom u Bačkom Petrovom Selu s desne strane puta prema Molu, pa u Mileševu, Radičeviću i nekoliko divljih deponija u Bečeju, od kojih se posebno izdvaja ona na ulazu u Goranski park iz naselja Mali rit.

Na tom mestu je svojevremeno srušena kuća sklona padu, posle čega su sugrađani više godina nagomilavali svakojaki otpad. Pomenutim projektom uklanjanja divljih deponija u gradu sav otpad je odnešen na Gradsku deponiju „Botra“, potom je depresija popunjena zdravom zemljom. I kad se očekivalo da se tim prostorom pozabavi pejsažni arhitekta, letos je počeo da se dovozi, isključivo, građevinski šut. U početku su komšije, ali i brojni stanovnici navećeg bečejskog naselja Mali rit, mislili da se na tom mestu privremeno odlaže građevinski šut sa nekoliko gradilišta u gradu i da će se uskoro odneti, ali prostor se punio i veći deo je, evo, od leta tu, a da ga niko ne odnosi, već se povremeno dopunjuje novim šutem.

-Dobili smo prijave, ali očito kasno, pa nismo uspeli na licu mesta da uhvatimo prekršioce. Taj prostor je delom i privatnom vlasništvu, delom je društvena parcela, pa nam ne ostaje ništa drugo do da društvenim sredstvima uklonimo deponiju građevinskog šuta, zaključuje Milica Nešić.

Kada, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, da se na saniranoj parceli nešto uradilo, možda dečije igralište kojeg nema na desetak hektara Goranskog parka, ne bi se građevinski šut istovarao na tom mestu. Ovako…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име