Ilustracija, bazen
Ilustracija, bazen

Zatvoreni bazen u Bečeju počeće sa radom u ponedeljak 18. maja, potvrdio nam je direktor USKAO „Đorđe Predin Badža“ Dejan Terzić. Pored toga, počev od istog dana moći će da se koristi i hala pod krovom bečejskog sportskog centra. 

Kako nam je rečeno, nedavno su stigle preporuke republičkog kriznog štaba u vezi sa merama koje treba poštovati radi zaštite korisnika i sprečavanja širenja virusa u sportskim centrima. Iz tog razloga, dezinfekcija i priprema za ponovno korišćenje većih površina sportskog kompleksa trajaće nekoliko dana, dok su streljana, sala za džudo i trim sala danas pušteni u rad.

Zatvoreni bazen na raspolaganju je rekreativcama radnim danima od 5.30 do 8 sati, kao i od 12 do 17 sati, dok  je vikendom za sat vremena duže (od 12 sati do 18 sati).

Prema objašnjenju direktora sportskog centra prilaz ka zatvorenom bazenu biće preko uobičajene barijere za dezinfekciju, koja će biti produbljena. Sa druge strane, prema preporukama, treneri će morati da vode evidenciju o prisutnosti plivača.

Pored dezinfekcija plivališta, pre početka rada neophodno je da Institut za javno zdravlje Vojvodine obavi kontrolu ispravnosti vode. Što se temperature vode tiče, da bi ona dostigla optimalnih 27 stepeni celzijusovih, potrebno je prođe nekoliko dana, iako je zagrevanje već počelo. S tim u vezi, u buduće će na portirnici biti istaknuto kolika je temperatura vode u bazenu, da bi se pre kupovine karte, građani informisali.

Što se hale tiče, takođe jedna od preporuka je da se svlačionice ne koriste u meri u kojoj je to ranije bilo, već da se tuširanje i presvlačenje obavljaju kod kuće, ali je i dalje obavezno menjanje obuće koja se koristi za trening. Takođe, neophodno je da, u skladu sa preporukama, korisnici zatvorenih prostora održavaju distancu među sobom.

Prema rečima Dejana Terzića, pripreme za početak sezone kupanja na otvorenim bazenima sportskog centra u Bečeju teku u skladu sa planovima i valja očekivati da će, ukoliko to vreme dozvoli, prvih junskih dana i taj kompleks početi sa radom.

S tim u vezi, većih radova nema, niti će ih biti pred početak ove sezone.

-Konkurisali smo za radove za bazene sa termalnom vodom, ali  je zbog vanrednog stanja sve stalo, odnosno, nismo ni obavešteni da li su nam odobrena sredstva. Svakako da takve radove sad ne bismo ni počinjali, jer se početak sezone bliži, pa ih svakako ostavljamo za narednu godinu, rekao nam je direktor sportskog centra u Bečeju.

Cena ulaznica za bazene ostaje na istom nivou kao i ranije – 200 dinara je pojedinačna, grupna karta za četiri osobe po glavi iznosi 150 dinara, a ona od 35 ulazaka 4.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име