Ilustracija, foto: Arhiva
Ilustracija, foto: Arhiva

„Raspust dao sjajne efekte“

Od ponedeljka 21. februara u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će pohađati nastavu neposredno – u klupama, prenose mediji.

Takozvani Sretenjski raspust trajao je od 14. do 18. februara.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, u periodu od 9. do 17. februara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 3.200 (0.42 odsto) obolelih, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da je učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio 4,3 odsto.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.085 novih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine. U Novom Sadu je registrovano 264 novoobolelih. Najveći broj obolelih su osobe uzrasta 40 do 59 godina. Primećuje se jasan porast obolelih u starijim uzrasnim grupama.

U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 25.656. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 5.797.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji kovid – 19 u opštini Bečej zaključno sa 17.2.2022. godine obolelo je ukupno 7.318 građana. Na dan 17. februar registrovano je 480 aktivnih slučajeva zaraženih kovid-19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име