Odbojkaši Bečeja brzo su preboleli poraz (0:3) u Futogu od istoimenog lidera Republičke lige grupa „sever“, što je najbolje na svojoj koži osetio subotnji rival Srem Iton iz Sremske Mitrovice. Zabeležena je pobeda maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 25:17, 25:23). Osma u aktuelnom prvenstvu.

Iako bi se po rezultatima u setovima moglo reći da su Sremci bili najbliži spašavanju časti u trećem setu (25:23), stvari na terenu su se odvijale sasvim drugačije. U prvom setu su vodili sa tri poena razlike (14:17) i do 20:20 bili ravnopravan rival. A onda je trener – igrač Nikola Džigurski, zahvaljujući saigračima, pet puta zaredom servirao i konačan rezultat u ovom seti bio je 25:20.

U drugom setu ravnopravo je bilo samo do 6:6, a onda je počela da se uvećeva razlika u korist Bečejaca. Pogotovo su domaći odbojkaši bili dominantni početkom druge polovine ovog seta, kada je Miloš Petrović uzastopno servirao pet puta i rezulta 17:13 povećao na 22:13. Uspeli su gosti da ublaže utisak, ali bio je to, rezultatski gledano, najubedljiviji set – 25:17.
Treći set su gosti dobro otvorili i poveli sa 2:0, poslednji put su bili izjednačeni na 4:4, a onda se razlika u poenima uvećavala do 20:13. Već tada je bilo jasno da će pobeda Bečeja biti maksimalnim rezultatom, pa su šansu da igraju dobile i pojedine „junoše“. Posle 24:20 koncentracija im je malo opala i gosti su stigli do 24:23, a onda pogrešili i bilo je to konačnih 25:23.
Boje Bečeja u subotnjem okršaju branili su: Petrović, Radovanov, Nikola Džigurski, Milovac, Januzović, Ćorluka, Lukić, Barački, Veselin Džigurski, Jelić, Aćimović, Koković. Iskusniji igrači su izneli veći deo tereta na svojim leđima, a u pojedinim momentima je dobro funkcionirao blok i time je bila olakšana stvar.
Bečejce u subotu čeka gostovanje u Kulpinu. Objektivno gledano, naši su favoriti, ali će to morati da dokažu na terenu. A ima zašto da se trude. Iako je, prema svemu sudeći, prvo mesto rezervisano za Futožane, treba biti drugi ili treći na tabeli. Jer, to je pozicija koja vodi u novoformiranu Prvu B ligu. Prava mera za Bečejce.
Kadeti su pretrpeli poraz maksimalnim rezultatom 0:3 od Kikinđana, a u subotu gostuju u Rumi i sastaju se sa Slovenom. Pioniri u nedelju po podne gostuju u Kikindi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име