Sedmu godinu zaredom Ženski odbojkaški klub Bečej organizovao je, u okviru Osmomartovskog festivala odbojke, turnir za najmlađe pionirke, rođene 2003. godine. Domaćin turnir osvojio je zlatnu medalju i zaslužio je još tri nagrade.

Na turniru je učestvovalo devet ekipa iz Vojvodine, i to iz: Novog Sada, Kaća, Temerina, Futoga, Kikinde i Bečeja.
-Reakcije gostujućih ekipa i ljudi koji su prisustvovali turniru su, sudeći prema njihovim rečima, оdlične. Duži niz godina ŽOK Bečej organizuje turnire i manifestacije ovog tipa i značajno doprinosi predstavljanju našeg grada u pravom svetlu, vraća mu epitet grada sporta, rekao je trener ŽOK Bečej-a Saša Bakić.

Domaćin turnira, ŽOK Bečej uspeo je i da se okiti najsjajnijim odličjem, jer je u finalu savladao OK Volleyball 2000 iz Kaća. Treće mesto pripalo je Kikinđankama iz OK KI 0230.

Najbolja igračica turnira je Teodora Rajić iz ŽOK Bečej, njena klupska drugarica Ksenija Petković najbolji je primač turnira, a njihov trener Saša Bakić proglašen je za trenera turnira.

– Zahvaljujemo se svim klubovima, sudijama, publici i prijateljima koji su podržali Osmomartovski festival odbojke Bečej 2016 – turnir za mlađe pionirke. Nadamo se da su svi uživali u odličnoj odbojci i stvarno vrhunskim potezima mladih odbojkašica iz cele Vojvodine. Ovo je lepa uvertira za ono sto nas čeka sledeće nedelje 20. Marta na istom mestu, dodaje Bakić.
Bečejci organizuju turnir za mlađe kategorije 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 i 2007. godište, igraće se mini odbojka četiri na četiri, na 12 terena, a očekuje se učešće od oko 600 odbojkašica iz cele Vojvodine, ali i Srbije.

Dobru organizaciju, tradiciju i odličnu ideju su prepoznali klubovi širom Vojvodine i Srbije i svojim dolaskom i učešćem samo potvrđuju značaj i doprinos koji bečejski klub i organizacija ovakvih manifestacije daje deci Bečeja, opštine, ali i regije.

– U junu organizujemo, takođe sedmi put za redom, u sportskom centru, u dva dana tradicionalni Volleyball open Bečej, koji svake godine privuče više od 500 odbojkašica iz svih krajeva Vojvodine i Srbije, kazao  je naš sagovornik.

Ulaganje u najmlađe i ozbiljna organizacija takmičenja je nešto na čemu se intezivno radi u ŽOK Bečej, kao i u Odbojkaškom savezu Srednja Bačka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име