Sedmi turnir u odbojci za devojčice „Voleyball open“ u Bečeju okupio je danas (12. juna) više od 100 ekipa iz 13 klubova širom Vojvodine.

Utakmice su igrane na 12 terena, a takmičile su se odbojkašice u šest starosnih kategorija, uzrasta od 2002. do 2007. godišta. Cilj turnira jeste motivisanje dece da se bave sportom, u ovom slučaju odbojkom, a ujedno je lep povod za druženje i upoznavanje sa vršnjacima iz regi.

Prema rečima Saše Bakića iz ŽOK Bečej, organizatora turnira, mlade sportistkinje imaju priliku da se druže i van sale, da se upoznaje, jer će ovakvih skupova biti i u budućnosti. Tako je u sportskom žargonu rečeno, „trećem poluvremenu“ bilo druženje na bečejskom bazenu.

Jasno je da je ŽOK Bečej prepoznat u regionu kao dobar domaćin masovnih odbojkaškiš turnira i da je i ranijih godina jun u najvećoj potiskoj opštini, bio, zahvaljujući njima, mesec odbojke. O tome svedoče i utisci odbojkašica koje su odrastale uz ovaj tradicionalni turnir.

Klubovi koji su se odazvali pozivu Bečeja obećali su da će i naredne godine doći. Bečejci, kao domaćini su imali ozbiljan zadatak pred sobom, ali su danas, razume se, bili u dvostrukoj ulozi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име