Kadeti Muškog odbojkaškog kluba Bečej osvojili su drugo mesto na završnom turniru prvenstva Vojvodine, koje je minulog vikenda odigrano u Sremskoj Mitrovici, i time su izvadili vizu za prvenstvo države, koje će se odigrati tokom aprila, ali još nije utvrđeno gde.

-Prezadovoljni smo kako je čitav teret na svojim plećima iznela aktuelna kadetska generacija našeg kluba. U polufinalu su gubili od domaćina rezultatom 0:2 u setovima, a na kraju slavili sa 3:2. U finalu je Vojvodina NS Seme bila ubedljiva sa 3:0, kao i u polufinalu protiv Futoga. Na ovaj način smo drugi u Vojvodini, koja ima 20 kadetskih ekipa. Istovremeno, već smo se plasirali među osam najuspešnijih kadata u Srbiji, koja broji ukupno 59 ekipa ovog uzrasta. To je najveći klupski uspeh do sada i tek treba očekivati dobre rezultata od ovih mladića. Ko zna, možda napravimo pomak više na državnom prvenstvu, pritajeni optimista je trener Nikola Džigurski. Valja naglasiti da su treneri kadetske selekcije Nikola Džigurski i Nebojša Milovac, da ekipu na terenu predvodi kapiten Ognjen Koković, a ostali članovi su Marinko Vojnović, Milivoj Građin, Nikola Jorović, Vlastimir Lukić, Aleksa Marošanović, Stefan i Filip Mitrović, Veljko Pesović, Miloš Radovanov, Đorđe i Miloš Rakić.

Što je najgore u svemu, nijedan od ovih momaka nije među nagrađenim sportistima u tradicionalnom Izboru sportiste 2015. godine u bečejskoj opštini. A neki, uzgred rečeno, s uspehom nastupaju i za seniorsku ekipu, koja je posle prvog dela prvenstvene trke Republičke lige grupa „sever“ drugoplasirana na tabeli. Tek da se zna!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име