Odbojka: Mladići protiv „vitezova“

0
40
Veliki izazov pred momcima sa Tise u Kuršumliji | Foto: Vlastimir Jankov
Veliki izazov pred momcima sa Tise u Kuršumliji | Foto: Vlastimir Jankov

Kako se bliži kraj Prve B lige u odbojci, to je sve neizvesnija situacija oko ispadanja. Istina, jedna dilema je razrešena. Odbojkaši FAP Livnica iz Projepolja nisu osvojili set u aktelnoj sezoni i prikovani su za dno tabele.

Međutim, za drugo mesto konkurišu tri ekipe. Među njima su i Bečejci. Igrom slučaja i voljom žreba, ovog vikenda će četiri poslednjeplasirane ekipe odigrati međusobno dva meča. U jednom je sve jasno. Predposlednji Srem Iton je apsolutno favorit u okršaju pred svojim navijačima u Sremskoj Mitrovici protiv rivala iz Prijepolja i sa nova tri boda dostići će Bečejce sa 15 bodova na devetom mestu. Momci sa Tise u 16. kolu gostuju u Kuršumliji i u nedelju od 19 sati biju, možda i ključnu, bitku sa domaćim Topličkim vitezovima, koji su sa dva boda manje stepenicu iza njih na tabeli.

-Posle svega što nam se izdešavalo u nastavku prvenstvene trke, odlučeno je da finiš sezone na svojim plećima iznesu mlađi igrači. Ja ću putovati sa njima i skinuti se, ali je još uvek neizvesno da li ću igrati ili ih samo voditi s klupe. Znamo da nam je ova utakmica bitna za opstanak i ako pobedimo verovatno ćemo i dalje biti prvoligaši, a u protivnom… Međutim, analizirali smo u klubu kompletnu situaciju i shvatili da nije „smak sveta“ i ako izgubimo prvoligaški status. Vreme radi za bečejske mladiće. Mnogi su još kadeti. Možda su i prerano ubačeni „u vatru“. Jedan od izazova je Kuršumlija. Bićemo pametniji po povratku, (ne)jasan je trener-igrač Nikola Džigurski.

Libero Stefan Adamović ni u prošloj utakmici nije skidao, kad je i Nenad Škorić malo igrao. U Kuršumliji obojice neće biti, ali ni iskusnog Grujice Ćorluke. Bečejska loza će na jugu Srbije pokušati da pusti korene. Uspeju li, u preostalih šest kola će im biti lakše. U protivnom, podmlađeni sastav će igrati do kraja i sticati iskustvo za ono što ih čeka u novoj sezoni. A pred njima su sezone i sezone. Sve zavisi od njihove posvećenosti sportu. Biće vremena za radosti i za tuge. Jer, ko ne nauči da tuguje, neće znati ni da se raduje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here