Odbojka: Mladići protiv „vitezova“

0
51
Veliki izazov pred momcima sa Tise u Kuršumliji | Foto: Vlastimir Jankov
Veliki izazov pred momcima sa Tise u Kuršumliji | Foto: Vlastimir Jankov

Kako se bliži kraj Prve B lige u odbojci, to je sve neizvesnija situacija oko ispadanja. Istina, jedna dilema je razrešena. Odbojkaši FAP Livnica iz Projepolja nisu osvojili set u aktelnoj sezoni i prikovani su za dno tabele.

Međutim, za drugo mesto konkurišu tri ekipe. Među njima su i Bečejci. Igrom slučaja i voljom žreba, ovog vikenda će četiri poslednjeplasirane ekipe odigrati međusobno dva meča. U jednom je sve jasno. Predposlednji Srem Iton je apsolutno favorit u okršaju pred svojim navijačima u Sremskoj Mitrovici protiv rivala iz Prijepolja i sa nova tri boda dostići će Bečejce sa 15 bodova na devetom mestu. Momci sa Tise u 16. kolu gostuju u Kuršumliji i u nedelju od 19 sati biju, možda i ključnu, bitku sa domaćim Topličkim vitezovima, koji su sa dva boda manje stepenicu iza njih na tabeli.

-Posle svega što nam se izdešavalo u nastavku prvenstvene trke, odlučeno je da finiš sezone na svojim plećima iznesu mlađi igrači. Ja ću putovati sa njima i skinuti se, ali je još uvek neizvesno da li ću igrati ili ih samo voditi s klupe. Znamo da nam je ova utakmica bitna za opstanak i ako pobedimo verovatno ćemo i dalje biti prvoligaši, a u protivnom… Međutim, analizirali smo u klubu kompletnu situaciju i shvatili da nije „smak sveta“ i ako izgubimo prvoligaški status. Vreme radi za bečejske mladiće. Mnogi su još kadeti. Možda su i prerano ubačeni „u vatru“. Jedan od izazova je Kuršumlija. Bićemo pametniji po povratku, (ne)jasan je trener-igrač Nikola Džigurski.

Libero Stefan Adamović ni u prošloj utakmici nije skidao, kad je i Nenad Škorić malo igrao. U Kuršumliji obojice neće biti, ali ni iskusnog Grujice Ćorluke. Bečejska loza će na jugu Srbije pokušati da pusti korene. Uspeju li, u preostalih šest kola će im biti lakše. U protivnom, podmlađeni sastav će igrati do kraja i sticati iskustvo za ono što ih čeka u novoj sezoni. A pred njima su sezone i sezone. Sve zavisi od njihove posvećenosti sportu. Biće vremena za radosti i za tuge. Jer, ko ne nauči da tuguje, neće znati ni da se raduje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.