Odbojkaša Bečeja će i dalje igrati u Prvoj B ligi Srbije | Foto: Vlastimir Jankov
Odbojkaša Bečeja će i dalje igrati u Prvoj B ligi Srbije | Foto: Vlastimir Jankov

Iako su odbojkaši Bečeja u subotu igrali protiv predposlednje ekipe na tabeli, Metalac Takovo, utakmica podno Rudnika u Gornjem Milanovcu je bila ključna za opstanak u Prvoj B ligi Srbije. Da ne dužimo, zabeležili su pobedu maksimalnim rezultatom 3:0 (25:18, 25:21, 25:19) i rešili problem opstanka, te mogu mirno da privedu aktuelnu prvenstvenu trku kraju.

Podsetimo, ostale su im još dve utakmice, narednog vikenda u Sremskoj Mitrovici protiv Srem Itona i u poslednjem kolu 15. aprila pred svojim navijačima protiv Novog Sada.

-Konačan zbir poena 75:58 u našu korist, gotovo, sve kazuje. Igrali smo bolje od domaćina i zasluženo pobedili. Skinuli smo veliko breme s ove mlade ekipe i u poslednje dve utakmice ćemo igrati rasterećeno. Ne obećavam pozitivne rezultate, jer igramo s rivalima iz gornjeg dela tabele, ali ćemo sigurno pružiti kvalitetne igre, pa šta se izrodi iz toga, rekao nam je po povrtku iz Gornjeg Milanovca trener-igrač Nikola Džigurski.

Boje Bečejaca u protiv Milanovčana branili su: Nikola Džigurski, Grujica Ćorluka, Vlastimir Lukić, Ognjen Koković, Đorđe Rakić, Veselin Džigurski, libera Milivoj Građin i Aleksa Marošanović, a u sastavu su bili još Marinko Vojnović, Stefan i Filip Mitrović i Miloš Rakić.

Koliko su momci s Tise strepeli za opstanak, sada mogu biti ponosni na ostvareni rezultat. Prva sezona u višem stepenu takmičenja je, po pravilu, teška. Novi rivali, mnogo nepoznanica, a uz to najmlađa ekipa u ligi.

Ne treba izgubiti iz vida da Bečejci igraju sa osmoricom kadeta, jednim juniorom i samo trojicom seniora. Uz to, ekipa je plod klupskog rada, jer je samo Grujica Ćorluka igrač kome Bečej nije matični klub, ali je on već nekoliko sezona u klubu i postao je neraskidiva karika u lancu bečejskog uspeha.

Dobro je da ovaj uspeh nije poneo ljude u klubu. Trezveno razmišljaju i znaju da je druga sezona još opasnija. Sada će svi od početka ozbiljno prilaziti okršajima s Bečejcima, pa valja nešto preduzeti da se unapredi igra. Prvi korak je što će se, po svemu sudeći, kapiten Nikola Džigurski rasteretiti trenerskih obaveza i posvetiti samo igri na terenu. Razmišlja se i o kvalitetu trenera. To mora biti iskusan stručnjak, koji će paralelno biti stvaralac igre i igrača, jer je mnogo mladih u ekipi. Ima takvih trenera, uslovno rečeno, na tržištu, samo treba da se poklope sve kockice i eto novog odbojkaškog mozaika kraj Tise.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име