Bečejci pred odlučujući peti set | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejci pred odlučujući peti set | Foto: Vlastimir Jankov

Odbojkaši Bečeja pobedom su startovali u novoj sezoni Druge lige „sever“. Savladana je druga ekipa Vojvodine NS Seme iz Novog Sada rezultatom 3:2 (22:25, 25:11, 25:20, 22:25, 15:13), pa su na konto stavljena dva boda. A prema viđenom na terenu „hrama sportova“ kraj Tise, mogla su i sva tri boda da ostanu u Bečeju.

Iako su sve vreme vodili u prvom setu, izgubili su ga sa 22:25. Da je taj set okončan pobedom izabranika trenera Nikole Džigurskog, sve bi bilo prema željama domaćina. Ovako, lako su dobili drugi set (25:11), nešto jači otpor pružili su mladi Novosađani u trećem setu (25:20) i kad se očekivalo da Veselin Džigurski i ostali rutinski okončaju meč, dozvolili su rivalu da se vrati u četvrtom setu (22:25).

Bilo je i atraktivnih poteza dve mlade ekipe | Foto: Vlastimir Jankov
Bilo je i atraktivnih poteza dve mlade ekipe | Foto: Vlastimir Jankov

S obzirom na mladost igrača u oba sastava, nije se mogla očekivati izuzetno kvalitetna odbojka, ali u petom setu nije nedostajalo dramatičnosti. Gosti su bolje otvorili set, poveli sa 4:2, a onda se na tehnički tajm-aut otišlo sa 8:4. Uspeli su Novosađani da se približe (8:6), ali su Bečejci opet umakli (11:6). Usledila je rezultatska klackalica u kojoj se se gosti primakli na 14:13. Izgledalo je da će Bečejci od gotovog napraviti veresiju, ali… Dobili su set sa 15:13 i osvojili dva boda.

Trener Nikola Džigurski suprostavio je drugoj ekipi novosadskog šampiona sledeći sastav: Stefan Mitrović, Miloš Rakić, Dušan Gajević, Marinko Vojnović, Ognjen Koković, Miloš Radovanov, Dušan Bogdanov, Aleksa Marošanović, Dejan Brankov i Veselin Džigurski.

U narednom drugom kolu Druge lige „sever“ Bečejci gostuju u Baču i sastaju se sa tamošnjim Partizanom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име