Iskusni Slobodan Galešev više nije trener Bečejaca | Foto: Vlastimir Jankov
Iskusni Slobodan Galešev više nije trener Bečejaca | Foto: Vlastimir Jankov

Iskusni trener Slobodan Galešev (69) više nije trener odbojkaša Bečeja! Par meseci uspešne saradnje tokom pripremog perioda pokvarili su rezultati u Prvoj B ligi. Koliko god da je ekipa mlada i neiskusna, tri poraza u isto toliko utakmica i samo jedan osvojen set je premalo za ambicije prvoligaša sa Tise. U klubu su smatrali da je rešenje u šok terapiji.

-Imamo veliko poštovanje prema gospodinu Galeševu i kao čoveku i kao treneru, ali u sportu su rezultati merilo rada. Očito da je naša ekipa premlada za izazov kakav je Prva liga. Nama su potrebna, bar, dva iskusna i kvalitetna igrača, uz koje bi talentovani mladići stasavali. Međutim, mi nismo klub s velikim budžetom i ne možemo istovremeno da angažujemo i trenera i igrače sa strane, pa smo morali da presečemo. Ljudski smo se rastali sa Galeševim i sada su nam aktivnosti usmerene ka angažovanju dvojice igrača koji će popraviti prijem i ostale elemente u igri, rekao nam je predsednik Odbojkaškog kluba Bečej Vasa Džigurski.

Tako su se stvari vratile na stanje iz prošle sezone, kada je igrač i trener bio najiskusniji član Nikola Džigurski. Nema sumnje da je Slobodan Galešev trener s daleko većim iskustvom i rejtingom, uostalom u klub je stigao na poziv, upravo, Nikole Džigurskog, ali je očito da današnja mladež ne poznaje i priznaje autoritete.

-Očekivao sam da će mladići igrati lakše i konkretnije, ali je očigledno da im nedostaje mnogo rada, pošto se jedino tako može nadoknaditi neiskustvo i prvo osvajati poeni, setovi i tek onda bodovi, govorio je posle trećeg uzastopnog poraza u aktuelnoj sezoni Prve B lige Slobodan Galešev.

Rukovodstvo kluba je, posle prespavane noći, uvidelo da je zabluda da se u prvoligaškim vodama može nositi s toliko mladim sastavom. Prelomili su. Umesto trenera, angažovaće dvojicu igrača i pokušati da spasu što se spasiti može. Koliko je to ispravan potez, pokazaće vreme.

Sva sreća da je u klubu Nikola Džigurski, koji je selektirao aktuelni sastav Bečeja još u pionirskom uzrastu i sa njima išao korak po korak i beležio uspehe u vršnjačkim takmičenjima. Međutim, seniorsko takmičenje je prevelik zalogaj za njihova nejaka plaća, pa je potrebno što pre angažovati s već probranog tržišta odekvatna pojačanja, kako se višegodišnji trud ne bi izlio u Tisu.

Da li će „šok terapija“ doneti bilo kakav pomak u redovima Bečejaca, polazaće već subotnje gostovanje u Vršcu i okršaj s domaćim Banatom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име