Na dnevnom redu 7. po redu sednice Skupštine opštine Bečej, zakazane za sredu 12. oktobar, pred odbornicima će se naći ukupno 26 tačaka dnevnog reda, mahom kadrovskih rešenja.

Centar za socijalni rad u Bečeju će, ukoliko to odbornici izglasaju, dobiti novu direktorku, jer je za tu funkciju predložena diplomirana psihološkinja Ivona Božović. Inače, na konkurs za direktora Centra za socijalni rad objavljenom početkom godine prijavilo se ukupno pet kandidata. To su: Ivona Božović, Predrag Zavišić, Ljubov Radišić i Branislava Vračarić, svo četvoro ispunjavali su uslove konkursa, dok kandidatkinja Cvetana Đatkov nije, jer nije stekla visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine.

Ivona Božović bi ovako na čelu bečejskog Centra trebalo da zameni Svetlanu Gagić, koja je v.d. direktora od 2003. godine. Za Božovićku je saglasnost dao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Aktuelni načelnik Odeljenja za privredu u Opštinskoj upravi Bečej Željko Plavšić kandidat je za v.d. direktora Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej. Podsetimo da je Norbert Kovač iz, kako je naveo, ličnih razloga, sredinom septembra podneo ostavku na tu funkciju. Inače, Plavšić funkciju v.d. direktora može da obavlja najviše do godinu dana. Osim izbora v.d. direktora, na istoj sednici će odbornici glasati i o Odluci o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Komunalac“ Bečej.

Dalje, lokalni parlament bi trebalo da usvoji i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća u opštini Bečej. Za predsednika komisije je predložen Bojan Đurović, diplomirani inženjer saobraćaja, predsednik, a za članove: Jovana Topić, diplomirani ekonomista – master, Maja Radošević, diplomirani pedagog, Marija Vignjević, administrativni radnik i Sabolč Feher, diplomirani inženjer saobraćaja.

Na dnevnom redu 7. sednice lokalnog parlamenta naći će se i Odluka o pravima u socijalnoj zaštiti iz nadležnosti opštine, kao i tri odluke koje tiču DOO „Potisja“. Naime, pred bečejskim odbornicima će se naći Izveštaj o radu komunalnog preduzeća „Potisje“ za 2015. godinu, Predlog o načinu pokrića gubitka, kao i Program rada „Potisja“ za 2016. godinu.

Inače, gubitak „Potisja“ u prošloj godini je 2,9 miliona dinara, a iz ranijih godina 29,5 miliona dinara, što ukupno iznosi 32,5 miliona dinara. Predlog Skupštine društva je da gubitak od 6 miliona dinara bude pokriven iz neraspoređene dobiti iz prethodnih godina, dok će preostali gubitak, od gotovo 26,5 miliona dinara, biti pokriven iz dobiti u narednim godinama.

Lokalni parlament razmatraće i izmene programa rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke Bečej, kao i Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ za tekuću godinu.

Pred odbornicima je i Rešenje o ovlašćenju predsednika opštine da u ime osnivača zaključuje kolektivne ugovore kod poslodavaca za javna preduzeća čiji je osnivač opština, te predlozi o kadrovskim promenama u upravnim odborima ustanova. Pored toga, lokalni parlament treba da da pozitivno mišljenje na obavljanje više funkcija Nenada Tomaševića, budući da je predsednik Skupštine opštine Bečej i predsednik Nadzornog odbora JKP za održavanje stambenih i poslovnih prostora „Stan“ iz Novog Sada.

Lokalni parlament će dobiti i novu odbornicu sa liste Srpske napredne stranke (SNS). Kako je Vuk Radojević podneo pismenu ostavku na odborničku funkciju, a sledeći na listi Zoran Popov odbio odbornički mandat, nova odbornica SNS-a u bečejskom parlamentu biće Vesna Radošević, lekarka.

Foto: Arhiva

 

1 KOMENTAR

  1. „Pored toga, lokalni parlament treba da da pozitivno mišljenje na obavljanje više funkcija Nenada Tomaševića…“ Zbog čega mišljenje mora biti POZITIVNO?. Zar ti je malo funkcija Nenade Tomaševiću, između ostalog i u Novom Sadu. Verovatno proširuješ delatnost na celu Vojvodinu. Stvarno si ga preterao u svakom pogledu. A vi poslušnici u uvlakači koji sedite u sali, samo izigravajte glasačku mašinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име