Sa 28. sednice Skupštine opštine Bečej

Odbornici Skupštine opštine Bečej jednoglasno su na današnjem 28. zasedanju prihvatili predlog Komisije za dodelu godišnjih „Prvoavgustovskih nagrada“, koje će biti uručene na svečanoj sednici bečejskog parlamenta 1. avgusta povodom Dana opštine imenovanog kao Dan ravnopravnosti.

Komisija za dodelu godišnjih nagrada razmotrila je svih 11 prispelih inicijativa i donela odluku da se ove godine uruči sedam prestižnih priznanja. Laureati su kolektivi: Gradsko pozorište Bečej u oblasti kulture, Ekonomsko-trgovinska škola iz oblast obrazovanja, Narodna biblioteka Bečej oblast kulture, preduzeće Kamenopromet oblast preduzetništva i Džudo klub Mladost u oblasti sporta, odnosno  pojedinci: Valerija Bartus iz oblasti obrazovanja, odnosno dugogodišnji starešina Odreda izviđača Jožef Lukač u oblasti civilnih organizacija.

Do sada je, od kada se (2009.) dodeljuju godišnje nagrade u ovom formatu, uručeno 74 „Prvoavgustovskih nagrada“, 50 pojedinačnih u 24 kolektivne. U nadležnost pomenute Komisije je i dodeljivanje zvanja Počasni građanin na svakih pet godina. Do sada su zvanje – Počasni građanin opštine Bečej dobili likovni umetnik Viktor Škrabanj, privrednik i društveni radnik Mihajlo Šević i frontmen muzičkog benda „Eva Braun“ i osnivač i predsednik Humanitarne roditeljske organizacije DMD (Dišenova mišićna distrofija) Goran Vasović.

Inače, na 28. sednici bečejskog parlamenta  bilo je devet tačaka dnevnog reda, a prisustvovalo je 24, od 36, odbornika, koji su ekspresno završili zasedanje za samo 13 minuta.

Pored pomenute Odluke o dodeli godišnjih nagrada, usvojeni su, između ostalog,  izveštaji o radu sa finansijskim poslovanjem Gradskog pozorišta Bečej i radu Narodne biblioteke Bečej, a doneto je i rešenje o davanju saglasnosti na prve promene Programa poslovanja „Potisja – Bečej“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име