Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su danas prvi rebalans budžeta za ovu godinu. Usvajanju je prethodila rasprava između odbornika Vojislava Blažina i predsednika opštine Bečej.

Opštinski budžet nije razvojni, rekao je, između ostalog odbornik Blažin, što je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić demantovao.

Inače, ovogodišnji opštinski budžet nakon prvih izmena iznosiće 1,5 milijardi dinara, iako je prvobitno planirano da iznosi 1,6 milijardi.

U bečejskom parlamentu danas je, između ostalog, data saglasnost za prodaju četiri parcele kraj Tise, a za njih će se na javnoj licitaciji nadmetati firma koja planira da gradi banjski kompleks u Bečeju. U pitanju su parcele hipodroma, prostor na kom je JP „Komunalac“, kao i deo blizu fudbalskog stadiona. Kako smo saznali za njih je zainteresovana firma Artur Bergman koja trenutno gradi hotel u Zmaj Jovinoj ulici. Samo za kupovinu pomenutih opštinskih parcela trebalo bi da plati oko 100 miliona dinara.

Odbornici su danas usvojili i novi Lokalni plan akcije za decu 2021-2024. godine, kao i nekoliko „antikorupcijskih“ dokumenata i od čije se primene najpre može očekivati transparentnost u donošenju odluka. Radi se o Odluci o korišćenju sredstava reprezentacije opštine Bečej, Odluci o prijavljivanju i upravljanju privatnim interesima javnih funkcionera u postupku, Odluci o postupku ocenjivanja i rangiranja kandidata za članove nadzornog odbora javnog preduzeča čiji je osnivač opština Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име