Nova školska godina kuca na vrata. Koliko god to bio važan i lep period za decu, ume da bude naporan i stresan za roditelje.

Decu u školu treba poslati potpuno opremljenu za „nove radne pobede“, a nabavka školskog pribora zahteva, pre svega novčani izdatak, ali i vreme. Tim smo povodom smo od Dragane Zeljković iz knjižare Stil saznali da za jednog đaka uzrasta osnovne škole, nabavka isključivo svezaka i pribora za pisanje i crtanje, bez školskih knjiga, i uz kupovinu ranca prosečne cene, iznosi od 5.000 dinara pa nadalje.

Preporuka je da se uvek, koliko je to moguće, obrati pažnja na kvalitet školskog pribora, a naročito je važno da se nabave adekvatne školske torbe i rančevi za decu uzrasta osnovne škole, naročito od prvog do četvrtog razreda, koja osim što se u tom periodu najviše razvijaju, na leđima nose opterećenje od pet do 10 kilograma.

Odnos cene i kvaliteta važi i kad je kupovina školskog pribora. Skuplje i sveske sa više listova se na kraju isplate, a, nastavnici neretko insistiraju da se, za svaki pojedinačni predmet u školi, beleži u jednu svesku tokom godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име