milivoj vrebalov

Potpredsedniku Skupštine Vojvodine i članu Predsedništva Demokratske stranke Milivoju Vrebalovu danas je određen pritvor do 30 dana po odluci sudskog veća u Zrenjaninu. 

milivoj vrebalov

Vrebalov je prethodno 27. januara ove godine bio saslušan, nakon što je sudija u Zrenjaninu procenio da nema elemenata za određivanje pritvora do 30 dana.

Nadležni tužilac tada je bio tražio da se Vrebalovu odredi pritvor do 30 dana zbog navodne mogućnosti uticaja na svedoke. Sudija je taj zahtev odbacio kao neosnovan, a tužilaštvo u Zrenjaninu se žalilo.

Vrebalov je pritvoren zbog sumnji u malverzacije prilikom izvođenja radova na objektu dvorca Heterledi u Novom Bečeju, koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju, ali taj posao, koji je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, nikada nije okončan.

Vrebalov je tada bio predsednik opštine Novi Bečej, a ranije je medijima rekao da je opština tužila izvođača radova zbog neizvršenog posla. Radove je izvodila firma “Gardi”, a vlasnik te firme Igor R. u pritvoru od ranije u Novom Sadu, po drugoj optužnici.

Privedeni i pušteni su bili i Stojan S. i Zoran J, obojica iz firme IBS koja je tada vršila nadzor na radovima na dvorcu Heterledi.

 

Izvor: Autonomija

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име