Delegat prvenstva Vojvodine Ljuba Obradović i domaćin Milorad Rakić | Foto: Vlastimir Jankov
Delegat prvenstva Vojvodine Ljuba Obradović i domaćin Milorad Rakić | Foto: Vlastimir Jankov

Prvi deo Radničko-sportskog prvenstva Vojvodine održan je minulog vikenda, a drugi deo održaće se 7. i 8. oktobra. U oba dela domaćini su dva Bečeja, koji će biti domaćini naredne, 12. po redu, Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2019. godine. U Novom Bečeju je po programu ukupno devet, a u Bečeju deset disciplina. To je odluka Sportskog odbora olimpijskog komiteta za radnički sport Vojvodine.

Bečejci su ovog vikenda bili domaćini sportistima u šest disciplina, ali su se borbe u samo tri sporta, nadvlačenju konopca, plivanju i tenisu, odvijale na njihovim terenima, dok su se atletska takmičenja održala u Senti, a u ženskoj odbojci i fudbalu u Bačkom Gradištu.

Finalisti u nadvlačenju konopca | Foto: Vlastimir Jankov
Finalisti u nadvlačenju konopca | Foto: Vlastimir Jankov

-U plivalištu zatvorenog bazena nastupilo je ukupno 35 plivača i plivačica iz Bačke Topole, Bečeja, Pančeva i Temerina, koji su plivali kraul, leđno i prsno na 50 metara i štafete. U ženskoj štafeti 4 x 50 metara kraul, pobedile su Pančevke, a u štafeti mešovitog sastava prva je bila Bačka Topola. Zanimljiva činjenica je da se u ženskoj konkurenciji do 35 godina starosti pojavila samo Tamara Tomin i bila je prvak u sve tri discipline. Tri medalje zlatnog sjaja osvojio je i Bečejac Saša Bakrač, takmičar Sojaproteina u kategoriji preko 35 godina starosti. Inače, Bečejci su imali tri takmičara. U kategoriji do 35 godina boje Knot autofleksa branili su Erne Bada i Bojan Živanović, od kojih je ovaj drugi bio prvi u prsnom i drugi u kraulu, saznali smo od Jovana Ječanskog.

Trojica najuspešnijih tenisera u kategoriji do 40 godina | Foto: Vlastimir Jankov
Trojica najuspešnijih tenisera u kategoriji do 40 godina | Foto: Vlastimir Jankov

Iako je fudbal naš najpopularniji sport, takmičari su se obrukali u ovom sportu. Prvo, umesto planiranih osam učesnika, prijavile su se samo četiri ekipe, a onda odustale Bačka Topola i domaćin Bečej!?

-Nerazuman potez naših fudbalera. Mogli su već ovog vikenda da izvade vizu za Olimpijadu, a oni nisu uspeli da se sakupe!? Tako je odigrana samo jedna utakmica u bačkogradišzanskom SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ u kojoj je reprezentacija opštine Srbobran rezultatom 2:0 savladala izabrani tim opštine Novi Kneževac i vizirali učešće na Olimpijadi 2019. godine, rekao nam je Branislav Šekerović.

Pobednička „trojka“ u starijoj uzrasnoj kategoriji | Foto: Vlastimir Jankov
Pobednička „trojka“ u starijoj uzrasnoj kategoriji | Foto: Vlastimir Jankov

U Bačkom Gradištu je održano i takmičenje odbojkašica. Prvo mesto pripalo je ekipi Prosveta iz Subotice, koja je u finalu savladala sa 2:0 Zdravstvo iz Novog Sada, dok je treća bila ekipa OŠ „Čeh Karolj“ iz Ade.

Mada je postojala bojaznost da se zbog nakvašenog terena odloži takmičenje u tenisu, ono je, ipak, održano u konkurenciji do i preko 40 godina. U ženskoj konkurenciji pojavilo se pet takmičarki,  a u muškoj ukupno 23. U singlu do 40 godina, Nataša Gainov iz Bačke Topole je bez borbe osvojila prvo mesto, jer je Vladana Cijanović iz Pančeva predala meč. U uzrastu preko 40 godina Branislava Velimirov iz Kikinde je u finalu sa 7:4 pobedila Subotičanku Gordanu Kovjanić, a treće mesto osvojila je Branka Ljuboja iz Subotice. U muškom singlu do 40 godina Srđan Uzelac iz Bačke Topole pobedio je sa 7:3 Gorana Mijatova iz Novog Kneževca, a treće mesto pripalo je Bečejcu Siniši Miljeviću. U starijoj uzrasnoj kategoriji je taj-brejk presudio u finalu. Bečejac Goran Krstonošić je bio prvi, a Subotičanin Gabor Olajoš drugi, dok je njegov sugrađanin Zoran Trivunov osvojio treće mesto. U muškom dublu mlađe kategorije prvi su bili Srđan Uzelac i Milan Radić iz Bačke Topole, koji su sa 7:2 pobedili u finalu bečejski dubl Čaba Hegediš – Roland Farkaš, a i treće mesto pripalo je Bečejcima, Saši Gujanici i Siniši Miljeviću. U starijoj kategoriji prvi su bili Subotičani, Gabor Olajoš i Zoran Trivunov, koji su deklasirali u finalu rezultatom 7:0 Temerince, Gorana Grkovića i Peru Krčmara, dok je bečejski dubl Dragan Gligorić i Goran Krstonošić trećeplasiran. Najzad, u miksu je bračni par Kovjanić iz Pančeva sa 7:1 pobedio subotički dubl Zoran Trivunov – Branka Ljuboja.

Bečejci su vukli, vukli, ali protiv dve tone „žive vage“ iz Prigrevice se nije moglo | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejci su vukli, vukli, ali protiv dve tone „žive vage“ iz Prigrevice se nije moglo | Foto: Vlastimir Jankov

Od delegata aktuelnog prvenstva Ljube Obradovića dobili smo rezultate atletskog takmičenja u Senti. Evo prvo rezultata dama. U troboju preko 40 godina prva je bila Dijana Pejić, a druga Edit Mešter Trungel, uz napomenu da su obe iz Subotice. U trci na 1000 metara Edit Mešter Trungel bila je prva, a Aniko Jablan iz Bačke Topole druga. U konkurenciji muškaraca među mlađima trobojcima prvo mesto osvojio je Bečejac Aleksandar Božić, drugi je bio Jovan Banjeglav iz Bačke Topole, a treći, opet Bečejac, Rudolf Kiš. U starijoj uzrasnoj kategoriji jedini i prvi takmičar bio je Peter Dudaš iz Bačke Topole. U trci na 3.000 metara pobedio je Saša Karčopolski iz Vršca, a drugo mesto pripalo je Aleksandru Malagurskom iz Subotice. Najdužu deonicu od 5000 metara prvi je pretrčao Dalibor Aleksić iz Vršca, drugo mesto pripalo je Šandoru Farkašu iz Mola, a treći je bio Daniel Majlat iz Subotice.

-Prvoplasirani na aktuelnom prvenstvu Vojvodine su direktno izvadili vizu za predstojeću 12 Olimpijadu radnika sportista Vojvodine u Bečeju i Novom Bečeju, a ostali imaju priliku na regionalnim prvenstvima iduće godine. Da pojasnim, iduće godine u proleće će se održati prvo opštinska prvenstva, a potom tokom jeseni regionalna prvenstva, posle kojih ćemo imati kompletan sastav učesnika 12. ORSV, uključio se u čitavu priču predsednik Pripremnog odbora za organizaciju Radničke olimpijade iz opštine Bečej Milorad Raka Rakić.

Najzad, „konopaši“ su, zahvaljujući svom gabaritu, predstavljali atrakciju nedeljnog prepodneva u Bečeju. Umesto najavljeni osam, „na crtu“ je izašlo sedam ekipa. Prema očekivanju, prvo mesto pripalo je ekipi „Džomi Konors“ iz Prigrevice, Bečejci su bili drugi, a JP Suboticatrans treća. Evo i kompletnih rezultata u nadvlačenju konopca, koje je održano na tartan podlozi kraj sportskog centra.

U jednoj grupi Prigrevčani su bez borbe dobili JK Novi Sad, a reprezentacija Srbobrana bila je bolja rezultatom 2:0 od subotičkog Pionira. U drugoj grupi JP Suboticatrans je sa 2:0 pobedilo JKP Vodovod i kanalizacija iz Zrenjanina, a Bečejci su identičnim rezultatom savladali komšije iz Novog Bečeja. U polufinalu su Prigrevčani „oduvali“ Srbobrance, a Bečejci su, tek, posle 2:1 u dvoboju sa JP Suboticatrans izborili finale. U utakmici za treće mesto Subotičani su sa 2:0 pobedili Srbobrance, a istim rezultatom Prigrevčani domaćine Bečejce.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име