Velika zainteresovanost za smotru oldtajmera u Bečeju
Velika zainteresovanost za smotru oldtajmera u Bečeju

Retko vozilo DAF 55 laureat

Lepa tradicija Oldtajmer kluba Bečej – Novi Bečej da u vreme održavanja Godišnje skupštine organizuju smotru starovremenskih vozila nastavljena je po 11. put. U poslednje vreme sve se dešava na obodu bečejskog Gornjeg parka, preko puta klupskih prostrija.

-Ako računamo dvotočkaše i četvrotočkaše, okupilo se oko 70 vozila. Nije bilo, kao nekih ranijih smotri, lepotana iz vremena pre Drugog svetskog rata, ali smo zadovoljni primercima iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Prilikom odlučivanja kome da damo pehare za kategorije najorginalnije, nerestaurirano i restaurirano vozilo, rukovodili smo se originalnosću vozila, da li je prva boja i nizom drugih elemenata, rekao nam je predsednik Oldtajmer kluba Bečej – Novi Bečej i Atila Silađi i dodao: Zadovoljni smo kako je sve proteklo i spremamo se za učestvovanje na smotrama sličnog formata u drugim sredinama.

Čast da svečano otvori atraktivnu manifestaciju, kao mnogo godina unazad, pripala je Goranu Matiću.

Parkirani kao pod konac
Parkirani kao pod konac

-Počastvovan sam što mi se svake godine ukazuje prilika da otvorim ovako atraktivnu smotru i želim vam da još dugo ostanete u avanturi koju ste sami odabrali i, naravno, da se svake godine viđamo, rekao je, između ostalog, Goran Matić.

Potom se kolona automobila i motocikala uputila za Novi Bečej, gde su posetili muzejsku postavku Glavaševa kuća, a onda se vratili do restorana Ribnjak, na pola puta između Bečeja i Bačkog Gradišta, gde se obavio ručak, družilo i organizator uručio nagrade najatraktivnijom vozilima u tri kategorije.

Vlasnik Mirko Knežević kraj najstarijeg automobila smotre - Volvo 122 S
Vlasnik Mirko Knežević kraj najstarijeg automobila smotre – Volvo 122 S

U kategoriji najorginalnija vozila, prva nagrada pripala je Urošu Kušiću iz Šapca, vlasniku retkog automobila s kraja šezdesetih godina prošlog veka – DAF 55. Drugo mesto osvojio je Ford 12 M Dragomira Tešića iz Zrenjanina, a treće je pripalo Vinku Lončarskom iz Kule za Mercedes 128.

U kategoriji nerestauriranih vozila prva nagrada pripala je najstarijem vozilu smotre, vozilu Volvo 122 S iz 1964. godine, vlasništvo Mirka Kneževića iz Nove Pazove. Drugo mesto osvojilo je vozilo Zastava 600 Somborca Stanoja Racića, a treća nagrada je pripala njegovom sugrađaninu Pavlu Krempotiću za vozilo Fijat 850 specijal.

Atila Silađi je u nedelju imao pune ruke posla
Atila Silađi je u nedelju imao pune ruke posla

Najzad, u kategoriji restauriranih vozila prvo mesto osvojio je automobil marke Zastava 101 Dejana Vekovskog iz Novog Sada. Drugu nagradu su ravnopravno podelili Marko Ivanković iz Bečeja  za vozilo Opel askona i Ištvan Čuzdi iz Ade za Ladu 1200. Najzad, treća nagrada pripala je Karolju Elveđiu iz Subotice za Zastavu 1300.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име