Uređenje platana
Uređenje platana

-Postoje stručna mišljenja o tome koja stabla moraju izvaditi, a koja se orezuju kao standardno održavanje. U opštini vode projekat uređivanja ulice i oni znaju tačno za svako drvo, mi samo radimo, rekao nam je iz „Komunalca“.

U skladu sa ostalim poslovima trajaće i ovi radovi, rečeno je portalu MojBečej.

Saobraćaj je u toku radova zatvoren za vozila.

12 KOMENTARA

 1. Nije problem ukoliko se uklone bolesna i stabla koja ugrožavaju objekte, problem je što se na njihovo mesto ne sade nove sadnice. Prebrojte samo koliko platana nedostaje u Zelenoj ulici. Nijedan novi nije posađen! Jesenas su posađene luksuzne magnolije iz Italijanske Toskane i dve jelke u centru. Pričali su nam kako je cena od 33.000 dinara po sadnici džaba. Za 20 sadnica magnolije potrošeno 5.500 evra. Stiglo proleće procvetale magnolije, i iskreno obično domaće drvo ringlova u cveto lepše izgleda.Prošetajte pa prosudite. Tolko novca dali, a one ništa naročito, al bitno da se gazdarici ispunjavaju želje o našem trošku. Planiraju oni da uvezu još tolko za drugu stranu gazdine ulice, al ih sad korona omela. Komunalac inače kaže da za nove sadnice u drugim ulicama i u Goranskom parku nema novca.
  Suština, koliko je sadnica domaćih vrsta i platana moglo biti posađeno u gradu za cenu ovih 20 ekskluzivnih ćorak magnolija?

  • Evo koliko. Sadnice Platana visine 3m, prečnik stabla 3-5cm u Srbiji koštaju 3,000 dinara (25 evra po sadnici)
   Znači za 660.000 dinara ili 5.500 evra moglo se kupiti 220 sadnica! Slobodno proverite u bilo kojem rasadniku!

   • Jasno kao dan Atila.Akcenat je na otimaju i potpunom zanemarivanju svega sto nije ispred njihovog prozora.Nismo mi stanovnici u njihom gradu nego oni u nasem !!!!

   • Na to dodajte 2.000.000 dinara koliko se pre neku nedelju platilo studentskoj zadruzi Mašinac iz Novog Sada za orezivanje i seču u Goranskom parku. Posao koji je inače Komunalac sam trebao da uradi.To je novac za još 660 sadnica!
    Eto ukupno smo u gradu i parkovima umesto samo 20 sadnica mognolije mogli imati 880 novih sadnica! 880!!!!!
    Nedomaćinsko i nestručno upravljanje našim novcem, sramota!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име