Péterrévén is gyűjtésbe kezdtek a helyi lakosok, hogy segítsenek a nehéz anyagi körülmények között élő szabadkai Fleischmann családon. A Pannon RTV mutatta be a Fleischmann család szomorú sorsát.

 

Férje halála óta Ibolya egyedül neveli három gyermekét havi 7 ezer dinárból, ám ez az összeg még az alapvető élelmiszerekre sem elég, így a család számára nem ismeretlen az éhezés. A riportot látva határozta el több péterrévei civil, hogy lehetőségeikhez képest segíteni fognak a családon.

A kezdeményezés végül széles körű összefogássá nőtte ki magát, amelyhez több más településről, például Óbecséről is csatlakoztak adománygyűjtők. A gyűjtés megkezdése óta több tucatnyian járultak már hozzá adományukkal a kezdeményezéshez, volt aki egy láda almát vagy egy zsák krumplit hozott, amely a saját kertjében termett. Mások tartós élelmiszereket, cukrot, fűszereket, ruhákat hoztak. Olyan is akadt, aki a télire eltett befőtt, lekvár vagy savanyúság egy részét ajánlotta fel – tudtuk meg Koszorús Melittától, a gyűjtés szervezőjétől. Többen fagyasztott húsokat is felajánlottak, ezért még egy kisebb, fiókos mélyhűtőt is beszereztünk, hogy Fleischmannék tárolni tudják az élelmiszereket, mondta el Koszorús Melitta, aki örömmel számolt be arról is, hogy akadt olyan adakozó, aki hosszú évek óta nem él már Vajdaságban, de még egy másik kontinensről is úgy érezte, hogy segítenie kell. A Tisza menti falu nem először mozdul meg egy emberként, hogy segítsenek bajbajutott embertársaikon.

A korábbi években gyűjtöttek már egy tűzvészben mindenüket elveszítő bácsföldvári családnak és a martonosi Dávid Kittinek is, aki azóta sikeresen épült fel az agydaganatos betegségéből. A Péterrévén összegyűjtött adományokat szombaton szállítják Szabadkára a Fleischmann családnak.

 

Szabó Attila

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име