Odlaze Ilići: Strahinja Ilić pozadi, Petar napred
Odlaze Ilići: Strahinja Ilić pozadi, Petar napred

Iskusni Petar Ilić je rešio da nastavi karijeru u nekom renomiranijem klubu, a „motorino“ Strahinja Ilić uzeo je papire i, po svemu sudeći, u novoj sezoni igraće u dresu novosadske Mladosti.

-Da, Strahinja Ilić više nije naš član, a po svemu sudeći i Petar Ilić će poći istim putem. Razgovaramo i sa ostalim igračima. Biće verovatno još odlazaka i dolazaka. Sve će biti izvesnije za desetak dana, jer bi 22. juna trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, bilo je prvo što nam je rekao prvi operativac u klubu potpredsednik Nedeljko Vasić.

Najvažnije pitanje je, ipak, vezano za stručni štab. Ostali su još neki sitni detalji da se dogovore o nastavku saradnje sa Milanom Belićem.

-Verujem da će Milan Belić i naredne sezone predvoditi ekipu, što je najbolji dokaz da smo obostrano zadovoljni urađenim u sezoni koja je naprasno prekinuta zbog pandemije koronaviris Kovid-19. Na dobrom putu je i realizacija dovođenja nekoliko igrača, od čega će zavisiti hoće li biti još odlazaka iz kluba. Za sada je sve još u fazi pregovaranja, dodaje Neđo Vasić.

Nezavisno od toga, još jednog pouzdanog igrača neće biti naredne sezone u dresu Bečeja. Reč je o pouzdanom Luki Miljeviću, koji je odlučio da akcenat svog delovanja stavi na obaveze prema Fakultetu za fizičko vaspitanje.

-Trener sam pod ugovorom s matičnom Vojvodinom i od njih zavisi hoću li nastaviti saradnju s Bečejom. O svemu se pita Voša, mada ne bi imao ništa protiv da nastavim gde sam stao kraj Tise. Ipak je to vredno iskustvo za mene. Sve će se znati za koji dan, saznali smo od Milana Belića.

I dok su kadrovski problemi, igrački i trenerski, još uvek (ne)poznanica, dotle se nešto više zna o infrastrukturnim radovima.

-Iz objektivnih razloga, jer majstori iz Mađarske nisu mogli u vreme vanrednog stanja zbog pandemije koronavirus da doputuju, stali su radovo vezani za izgradnju terena s veštačkom podlogom. Očekuje se da tokom naredne nedelje stignu i finiširaju započeti posao. Možda neće biti sve gotovo do početka priprema, ali je sigurno da će se najveći deo priprema odvijati na novom terenu s veštačkom podlogom. Time ćemo relaksirati glavni teren, na kom ćemo uskoro postaviti sistem  automatskog zalivanja, što bi trebalo da doprinese njegovom dalekom boljem stanju, zaključuje razgovor potpredsesnik Nedeljko Vasić.

Ostaje otvoreno pitanje šta je sa obećanjem predsednika opštine Bečej Draganu Tošiću, koji je jesenas najavio da će se projekat bivše uprave vezan za pokrivanje tribinana Gradskom stadionu realizovati, kao i izgradnja tribina na istočnoj strani stadiona. Međutim, od obećanog, za sada, nema ništa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име