Mladi temerinske opštine na okupu
Mladi temerinske opštine na okupu

Povodom 17. međunarodnog dana mladih 12. avgusta Kancelarija za mlade opštine Temerin organizovala je prvi Sajam omladinskog stvaralaštva, koji je imao za cilj promociju i afirmaciju mladih iz opštine Temerin.

Mladi kreativci su izložili svoje fotografije, slike, radovi iz oblasti grafičkog dizajna, vajarstva, razne vrste rukotvorina…

Sajam, smešten u malom parku ispred zgrade lokalne samouprave, posetilo je zapaženi broj posetilaca, oko 400.

Trinaest mladih iz opštine Temerin izložilo je svoje radove, a među njima su: Dorotea Dimitrijević (fotografija), Sandra Jakovljević (fotografija), Miloš Voštić (crteži), Srđan Vucelja (crteži), Marko Milev (portreti), Aleksandar Janković (portreti), Katarina Grković (likovno stvaralaštvo), Una Kosić (likovno stvaralaštvo), Maja Milosavljević (slike od reciklažnog papira), Monika Žunji (3D makete), Jovana Vuković (rukotvorine), Rade Vuković (nameštaj od drveta) i Valentin Varga (skulpture od smeća).

Učesnici na Sajmu bili su i izviđači opštine Temerin koji su prezentovali veštine vezivanje čvorova, pravili makete logorskih vatri i na kreativan način prestavili „čvorologiju”.

Drugi deo aktivnosti povodom Međunarodnog dana bila je projekcija filma na otvorenom gde su posetioci pogledali animirani film „Mali princ”, čija je poruka da je u životu najvrednija veza između ljudi i da se najbitnije stvari prepoznaju srcem. Ovaj vanvremenski i film za sve generacije pogledalo je oko 40 posetilaca sajma, a nakon izložbe i projekcije druženje je nastavljeno uz zvuke gitare u temerinskom Omladinskom klubu.

Kreativci i organizatori nastavljaju dobru saradnju
Kreativci i organizatori nastavljaju dobru saradnju

Sudeći po odzivu posetilaca, a naročito kreativnih mladih koji su se odazvali pozivu temerinske kancelarije i njihovim atraktivnim radovima, ovaj skup imaće i svoj nastavak.

Aleksandra Malinović, polaznica obuke „Pokreni mehanizam”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име