Foto: Arhiva, ilustracija
Foto: Arhiva, ilustracija

A háztartásoknak 10, a költségvetési intézményeknek pedig 5 százalékkal kerülne többe októbertől a víz- és csatornahasználat, míg a fix díj 30,91 százalékkal emelkedhet, ha az óbecsei önkormányzat jóváhagyja a Vodokanal Közvállalat áremelési kérelmét. 

Ez azt jelenti, hogy a háztartásoknak nettó 90.51 dinárba kerül majd a víz- és csatornadíj, a fix díj pedig nettó 72 dinár lesz.

17,05 százakékkal többe kerül majd valószínűleg a településeken is a technikai víz, és drágulhat a 25 m3 feletti vízhasználat is, aminek nettó 132 din/m3 helyett nettó 145,20 din/m3 lesz az ára.  A gazdasági szereplőknek nettó 201,13 dinár volt és marad is a víz- és csatornadíj.

A Vodokanal Közvállalat legutóbb 2017-ben változtatott az árain. A közvállalat indoklása szerint a mostani áremelést többek között az energiahordozók, a fertőtlenítők, a szolgáltatások, az alkatrészek stb. árainak az emelkedése, a likviditás biztosítása, a beszállítók és pénzintézetek iránti határidős kötelezettségek és a rendszer fenntarthatóságának a biztosítása teszik szükségessé.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име