Vest da im dete nije primljeno u predškolsku ustanovu „Labud Pejović“ sa negodovanjem su primili roditelji skoro 80 dečaka i devojčica u opštini Bečej. Majke su se ubrzo okupile sa ciljem da ukažu na problem kapaciteta vrtića i zahtevaju od nadležnih pozitivno rešenje.

Kako su nam rekle, ovo je prilika da nadležni pokažu da brinu i o deci i o majkama koje rade ili traže posao. Od jedne plate, objašnjavaju naše sagovornice, ne može da se prehrani porodica. Sa druge strane, boravak u vrtiću nije samo čuvanje dece, već potreban vaspitno – obrazovni rad sa njima, dodaju naše sagovornice.

Podsetimo, za mestu u vrtiću od septembra na konkurs je prijavljeno 352 dece, oko 20 odsto više nego prošle godine. Mesta trenutno nema za njih 78, a polovina je jaslenog uzrasta.

Osnivač vrtića opština Bečej, tvrdi zamenica predsednika opštine Bečej Svetlana Vuletić, planira da obezbedi novac za nove vaspitno – obrazovne grupe i za radnike koje one izuskuju.  Za utorak sledeće nedelje zakazan je sastanak u Ministarstvu finansija koje treba da odobri povećanje mase plata u budžetu opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име