Ministarstvo rudarstva i energetike nije odobrilo opštini Bečej sredstva za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode lokalne samouprave.

Od opština u „komšiluku“ na konkursu su pozitivno ocenjene opštine Novi Bečej i Temerin.

Opština Novi Bečej potpisaće ugovor sa resornim ministarstvom za energetiku na iznos od 2,4 miliona dinara koliko je i „tražila“ posredstvom konkursa.

Temerin je „tražio“ 2,5  miliona, a dobiće 1,5. Srbobran je konkurisao za iznos od 1,5 miliona dinara, a dobiće 1.000.000.

Ukupno će opštinama i gradovima iz budžeta ministarstva sledovati 224.299.536 dinara

Podršku dobilo 67 lokalnih samouprava, konkurisalo 88.

Prijava opštine Bečej odbačena je kao neuredna, navedeno je u rešenje ministarstva.

Naime, u obrazloženju stoji da  u okviru pisane forme prijave nije podnela izvod iz budžeta za tekuću fiskalnu godinu sa opredeljenim sredstvima za sufinansiranje mera energetske efikasnosti  stambenih zgrada, porodičiih kuća i stanova na teritoriji jedinice lokalne samouprave,  što je bilo obavezno shodno uslovima poziva.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

9 KOMENTARA

 1. Po meni svaki komentar je suvisan … Napredniji smo od ostalih naprednih, samo smo slabije administrativno pismeni … Lepo nam je, tako nam i treba.

 2. Neuredna? Alo nesposobnjakovići, neuredna?
  i hoćete sad vi iz vašeg džepa da date taj novac građanima opštine Bečej? Naravno da nećete!
  Bando nesposobna!

 3. Posle kažu da sam lud što sam sam finansirao zamenu stolarije,da sam čekao na njih ne bi je zamenio ko zna kad…

 4. Eto kako opštinska vlast u Bečeju misli o dobrobiti građana. Misle oni samo o svojim džepovima, svoje kuće i ulice su već sredili o trošku građana tako da ih zamena stolarije po povoljnim uslovima upošte ne interesuje…
  Al tako nam je kako smo glasali, bravo bečejci i nema kukanja da nema novih prozora, da nema vode, da nema grejanja, da je smeće poskupelo…
  Neka bolje i nismo zaslužili!

 5. Ljudi, ne sekirajte se previse, cela ta prica je od pocetka neozbiljna i neprofeeionalno sprovedena od strane same drzave i ministarstva energetike! Prvo su pricali da je to projekat od nacionalnog znacaja, prijave krecu u junu… Kad je jun dosao, onda su se setili da naprave tender na kom ce se prijavljivati .“podobni“ ugradjivaci pvc stolarije, a rok za prijave ce biti u julu! Kad su se suocili.sa velikim odzivom, onda su skontali da oni nemaju te novce pa du rok za prijave odlozili za avgust, a opstinr koje ce dobiti, pogodite kako ce birati, a… Temerin je dobio milion, znaci ukupni radivi ce biti dva miliona, a to nece namititi ni 10 kuca!

 6. Добили смо паре за уређење канализације у целој општини,а морали су нешто да напишу што нас одбијају!

  • izvinte, a gde su te pare za kanalizaciju?
   Jel na šeikovom ostrvu? U akva parku? U opštinskom budžetu? Republičkom budžetu?
   Nema ih nigde!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име