Ministartvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj dodelili su opštini Bečej specijalno priznanje za izuzetan doprinos u primeni sistema za elektronsko izdavanje dozvola i osvojeno prvo mesto u kategoriji najefikasnijih opština u Srbiji po broju rešenih i pozitivno rešenih zahteva investitora (procenat uspešnosti 87,87 procenata).

-To u brojkama znači da je od ukupno 153 podnete prijave, rešeno je 130, od toga 118 pozitivno, a svega 12 negativno rešenih, rekla nam je zamenica predsednika opštine Bečej Dalila Dujaković. Ona je sa načelnikom Opštinske uprave Bečej Zoranom Kovačem prisustvovala uručenju priznanja.

Pomenuti podaci odnose se na prvih šest meseci ove godine, a podneti zahtevi za izdavanje dozvola su kako za potrebne pravnih, tako i fizičkih lica.

-Opština se trudi da dovede nove investiture i u tu svrhu su brzina i efikasnost ključni, navela je zamenica predsednika opštine.

Srbija je načinila značajne pomake kada je oblast izdavanja građevinskih dozvola u pitanjua to ilustruje podatak da je 2012. godine za izdavanje takvih dozvola bilo potrebno 269 dana, a sada 2016. godine svega osam dana.

Ministarka Zorana Mihajlović je na uručenju priznanja najavila da nakon uspešne reforme građevinskih dozvola sledi reforma katastra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име