Ministartvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj dodelili su opštini Bečej specijalno priznanje za izuzetan doprinos u primeni sistema za elektronsko izdavanje dozvola i osvojeno prvo mesto u kategoriji najefikasnijih opština u Srbiji po broju rešenih i pozitivno rešenih zahteva investitora (procenat uspešnosti 87,87 procenata).

Priznanje su Dalili Dujaković, zamenici predsednika opštine Bečej i Zoranu Kovaču, načelniku Opštinske uprave Bečej, uručile Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ana Brnabić, predsednica Upravnog odbora NALED-a.

-Naš cilj je da se u Srbiji radi i gradi, i da Srbija bude među prvih 30 zemalja na svetu na listi Svetske banke. Posle uspešno sprovedene reforme građevinskih dozvola, predstoji nam reforma katastra, kao jedna od najvažnijih reformi i za građane i za investitore. Zajedno smo dokazali ono što niko nije verovao da možemo, da se građevinske dozvole mogu dobiti sa mnogo manje papira i veoma kratkom roku, i da se u proseku dozvola za gradnju dobija za svega osam dana, poručila je Mihajlović.

-Elektronska građevinska dozvola je jedna od najznačajnijih reformi u Srbiji, a vama, ministarka Mihajlović, svaka čast, rekla je predsednica UO NALED-a Ana Brnabić, nakon što je sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uručila specijalna priznanja gradovima i opštinama koji su postigli najbolje rezultate u tome.

-Srbija je načinila značajne pomake kada je oblast izdavanja građevinskih dozvola u pitanju, rekla je Brnabić i to ilustrovala podatkom da je 2012. godine za izdavanje takvih dozvola bilo potrebno 269 dana, a sada 2016. godine svega osam dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име