Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević i Igor Jurić, iz Fonda Tijana Jurić, potpisali su memorandum o saradnji, a u cilju realizacije aktivnosti na projektu zaštite dece od nasilja. Prema rečima Biljane Kikić Grujić, glavne koordinatorka novosadskog Centra za prevenciju devijantnog ponašanja dece, „Tijana klik“ je nadogradna projekta koji se inače realizuje u opštini Bečej.

 

 

U pitanju je projekat koji za cilj ima prevenciju nasilja i zlostavljanja dece putem interneta, namenjen deci od petog do osmog razreda osnovne škole.

Posle Sombora i Novog Sada, i opština Bečej će sarađivati sa Fondom Tijana Jurić. Igor Jurić, otac ubijene petnaestogodišnje Tijane Jurić, najavio je da će edukacije o bezbednosti dece punim kapacitetom krenuti od septembra.

Lokalna samouprava je svesna i odgovorna kada su u pitanju aktivnosti na prevenciji naselja nad decom, saglasni su Nenad Tomašević, predsednik Skupštine opštine Bečej i predsednik Opštinskog saveta za bezbednost i Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej.

– Opština je do sada imala aktivan pristup u pravcu zaštite dece prema svim oblicima nasilja, a akcenat smo stavili na internet, koji sa sobom nosi određene rizike i opasnosti. Današnji sastanak vidimo kao mogućnost za podizanje nivoa svesti svih nas, ukazivanje na ozbiljnost zaštite dece jer smo mi ti koji smo odgovorni i obavezni da preduzmemo aktivnosti u tom pravcu, kazao je Vuk Radojević.

Jurić se zahvalio opštini Bečej na saradnji. On je istakao da ovaj oblik saradnje sa najvećom potiskom opštinom ne podrazumeva novčanu podršku, već tehničku i stručnu pomoć.

Kako je rečeno, Fond je od osnivanja realizovao niz aktivnosti sa Nevladinom organizacijom Astra o trgovini ljudima, kao i okrugle stolove u saradnji Upravom granične policije u Somboru, koji su bili namenjen mladima iz srednjih škola.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име