Parcela i objekti nekadašnjeg restorana „Tisa“ kraj istoimene reke u Bečeju, odnosno gradsko građevinsko zemljište površine od 16 ara, sa porodičnom stambenom zgradom površine 418 metara kvadratnih i tri pomoćne zgrade površine od osam i šest devet metara kvadratnih prelaze u vlasništvo opštine Bečej.

Procenjena vrednost ove nepokretnosti je blizu šest miliona dinara, a opština se na kupovinu odlučila jer se nalazi na lokaciji koja je, Planom detaljne regulacije Komercijalne banje u Bečeju koji je izradio Zavod za urbanizam Vojvodine Novi Sad, EH2394, EH2464, za potrebe projekta za izgradnju Komercijalne banje u Bečeju.

Vlasnik nepokretnosti, Bečejcima poznate kao „Halas čarda“ rekao je da ga je ona koštala više od toga koliko je sada procenjeno, kao i da je godinama čekao da dobije potrebne dozvole kako bi objekat služio ugostiteljstvu. On je dodao i da je vlasnik od 1998. Godine kao i da je u početku planirao da objekat osposobi, da ima kapacitet od 18 soba, te tri sale koje mogu da prime 500 ljudi.

U tome ga je, kako je istakao, sprečilo nedobijanje dozvola, prvo za rušenje posle za gradnju, budući da je i nekadašnji čuveni prostor i objekat restorana pazario najviše zbog placa. U međuvremenu se okrenuo drugim poslovnim aktivnostima, a nije našao rešenje za pomenutu nepokretnost ni u prodaji.

Inače, u budžetu opštine Bečej za 2016. godinu planirano je 10 miliona dinara za otkup nekretnina za realizaciju plana detaljne regulacije plana Komercijalne banje u Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име