Kampanjom pod sloganom Gospojina – Ako hoćeš, samo se nasmeši, predstavljena je jedna od najpopularnijih manifestacija u zemlji – Gospojina, koja godinama unazad diže standarde kvaliteta izvođača, broja publike i vrhunske organizacije. Ove godine će u Novom Bečeju na besprekorno uređenoj obali i keju tokom Gospojine od 21 do 27. avgusta na kao i uvek besplatnim koncertima nastupiti: Miligram, Halid Bešlić, Riblja Čorba, Zanzibar, Kerber i Džiboni. Gospojina u spoju modernog i tradicionalnog godinama okuplja preko 200.000 posetilaca tokom trajanja manifestacije.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej je rekao da je ono što pored vrhunski organizovanih, besplatnih koncerata sa odličnom atmosferom privlači publiku i bogat sadržaj pratećeg dnevnog programa: “ Sve od takmičenja u kuvanju ribljih čorbi, preko takmičenja tamburaških orkestara i paradnih zaprega pa sve do Dečije ulice, Etnobazara, Tiske akademije akvarela, revije borilačkih veština i Poljofesta ima svoju publiku. Dan koji u Novom Bečeju tokom Gospojine počinje uz Tisu, na čamcima, kočijama, čardama ili u poseti pratećim dnevnim manifestacijama, nastavlja se nakon koncerata do ranih jutarnjih sati na žurkama po celom gradu.” On je tradicionalno izazvao novinare na kulinarski dvoboj u kuvanju riblje čorbe. „Prepoznatljiva humanitarna akcija „Gađanje predsednika opštine balonima sa vodom“ nastavlja se i ove godine.”, rekao je Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije Novi Bečej i dodao :“Putem Skype-a nam se uključio naš voditelj i saradnik Ivan Zeljković, a putem video linka su poruke poslali izvođači: Milligram, Kerber i Gibonni. Svi sa naestrpljenjem očekuju svoj nastup što nas raduje i sve pohvele koje su izneli o manifestaciji nas raduju.”

Njegove reči je potvrdio i Miša Aleksić, basista Riblje Čorbe: „Pričao sam sa mnogim kolegama koji su bili oduševljeni odličnom organizacijom i fantastičnom atmosrerom tokom Gospojine. Pitao sam se kada će konačno doći naše vreme da mi nastupimo. I evo dobili smo poziv. Od srca se radujem ovom pozivu i mislim da će nastup Riblje Čorbe zlatnim slovima biti upisan u ovu manifestaciju.” Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej rekao je nešto više o pratećim programima Gospojine: „U toku su intenzivna predstavljanja programa Gospojine i svih sadržaja u okviru same manifestacije. Naravno, deo toga su koncerti, posebni sadržaji poput Etnobazara, Dečije ulice, Tiske akademije akvarela, revije borilačkih veština i naravno Poljofesta, koji od prošle godine predstavlja važnu ekonomsku komponentu same Gospojine. Cilj i jeste bio da se takvim sadržajima manifestacija ekonomski osnaži i da opterećenje budžeta bude minimalno..” Još jedan od interesantnih poteza Novobečejaca je što su u zanimljivu kampanju Gospojina – Ako hoćeš, samo se nasmeši uključili stanovnike svoje opštine: frizere, pekare, prodavce u trafikama, poslastičare, taksiste…koji svojim osmesima sa plakata, Fejsbuka, video klipova pozivaju goste u Novi Bečej.

Gospojina je izrasla iz varoške slave i dostigla mesto među prve tri manifestacije u zemlji i ne samo zbog toga jeste ponos svojih meštana, kao što je mnogim domaćinstvim i izvor dodatnih prihoda.

Nastavak kampanje je izbor za najbolju fotografiju osmeha koja će biti nagrađena sa 20.000 dinara, a mogu učestvovati svi koji u inbox fejsbuk profila Gospojina pošalju fotografiju po svom izboru. Dođi i proveri zašto je Gospojina vrhunski spektakl zabave i uživanja – Ako hoćeš, samo se nasmeši.

 

Izvor: Nevena Subotić, odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име