Opština Novi Bečej 26. maja potpisala je ugovor o dodeli sredstava sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. Odobrena sredstva u iznosu od milion i po dinara predviđena su za izradu plana detaljne regulacije blokova 190, 191 i 191A, koja obuhvataju obilaznicu na ulazu u Novi Bečej.

 

Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, ističe da je izrada pomenutog plana važna iz razloga što je to planska osnova za izradu budućeg prečistača otpadnih voda u naseljenom mestu Novi Bečej.

– Odvođenje otpadnih voda predstavlja veliki problem u našoj opštini. U naseljenom mestu Novi Bečej će to biti svakako jedan od prioriteta i obaveza opštine da ulaskom u EU reši to pitanje. Izgradnja fekalne kanalizacije uslovljena je izgradnjom prečistača otpadnih voda, zato je bitno da se ovaj plan detaljne regulacije u narednom periodu odradi i usvoji kod Skupštine opštine Novi Bečej, naveo je Kovač. Posao izrade samog plana detaljne regulacije odlukom Skupštine opštine Novi Bečej poveren je preduzeću JP „Direkcija“ iz Novog Bečeja. Ovo preduzeće uostalom je i izrađivač velikog broja pomenutih dokumenata, a poslednja u nizu je i plan detaljne regulacije radne zone u Kumanu za koju su takođe dobijena sredstva od pomenutog sekretarijata.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име