Opština Bečej, kao i još 52 lokalne samouprave, dobila je sredstva na konkursu u okviru petog i proširenja četvrtog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja izbeglica iz BiH i Hrvatske u Republici Srbiji.

Dobili smo 270.000 evra za kupovinu građevinskog materijala i 220.000 evra za kupovinu stambenih objekata, rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Opština Bečej nije imala obavezu novčanog učešća, ugovor je potpisan juče, a već jutros je prema rečima predsednika opštine Bečej, formirana lokalna komisija koja će raspisivati konkurse. Lica koja konkurišu predlažu i objekat koji žele da kupe, a zadatak novoformirane komisije će biti i taj da oceni da li ti objekti odgovoraju kriterijumima konkursa. Inače, vrednost pojedinačne nekretnine može biti oko 9.000 evra.

Regionalni stambeni program Republike Srbije sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske, kao i uz značajnu kontribuciju Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име