Bilo je i poklona | Foto: Šekerović
Bilo je i poklona | Foto: Šekerović

Mnogi penzioneri odavno ne slave svoje rođendane. Da li ne žele da otkrivaju koliko godina imaju, ili… To zadovoljstvo su prepustili mlađima. Ali, Opštinsko udruženje penzionera Bečej je minulih dana s ponosom proslavilo 72. rođendan.

Rođendanskom slavlju u hotelu „Imperijal luks“ prisustvovao je veliki broj gostiju s kojima bečejski penzioneri održavaju prisne prijateljske odnose. Pored gostiju iz opštinskih mesta, bili su penzioneri iz Borova, Đurđeva, Elemira, Kikinde, Novog Sada, Nadlja, Novog Bečeja, Sremskih Karlovaca, Sremske Mitrovice, Sombora, Srbobrana, Subotice, Čuruga…

-Godinama unazad bečejsko udruženje penzionera je jedno od najuspešnijih u našoj pokrajini. Potvrda ove konstatacije je i ovoliko gostiju sa strane. To nas sve u Savezu penzionera Vojvodine posebno raduje, jer se na taj način udruženja međusobno uvažavaju i sarađuju, apostrofirao je prvi čovek vojvođanskih penzionera Milan Nedaić.

Aktuelno rukovodstvo bečejskog udruženja penzionera trudi se da udovolji mnogim zahtevima članstva, pre svega o materijalno-socijalnom položaju, zdravstvenoj zaštiti, snabdevanju ogrevom i ostalim svakodnevnim potrebštinama, ali i organizovanju izleta radi vršnjačkog druženja.

-Primili smo i prosledili PIO 87 prijava za besplatno korišćenje odmora i oporavka penzionera, a odobreno nam je 56 mesta i to 27 u Banji Kanjiža, 26 u Banji Junaković, dva na Zlatiboru i jedan u Vrnjačkoj banji, saznali smo od predsednice bečejskog Udruženja penzionera Nade Milovanov. Koliko brinemo o našim članovima, svedoči sledeći primer. Bez obzira što su dobavljači ogrevnog drveta tokom snabdevanja povećavali cenu drva, penzioneri to nisu osetili, jer je Udruženje snosilo razliku, a oni su plaćali jednake desetomesečne rate za isporučenih 2.617 kubika ogrevnog drveta.

Sa rođendanskog slavlja bečejskih penzionera | Foto: Šekerović
Sa rođendanskog slavlja bečejskih penzionera | Foto: Šekerović

Imajući sve ovo u vidu, zaista čudi da brojnost Udruženja nije veća. Jer, u opštini Bečej ima 8.249 penzionera, najviše iz kategorije zaposlenih (6.950), samostalne delatnosti (462), poljoprivrede (814) i vojnih penzionera (19), a bečejsko Udruženje broji, tek, 4.700 članova, uz napomenu da je lane učlanjeno novih 185. Za članarinu od 360 dinara godišnje, koja se već tri godine ne menja, mnoge pogodnosti mogu da se ostvare. O vršnjačkim druženjima ne treba trošiti reči.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. Gospođo Milovanov, samo jedno pitanje…koji su vam bili kriterijumi za poziv gostima na proslavi? Isto se odnosi i na kriterijume za izbor sportista-penzionera za godišnje sportske igre penzionera. Izgleda da ste ti i Roža mirođija u svakoj čorbi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име