U Osnovnoj školi „Sever Đurkić“ sanacija četiri toaleta za učenike još uvek traje. Prema rečima direktorke Brankice Tapavice posao bi trebalo da bude završen za oko dve nedelje, i to zbog toga što, kako je rekla, „nije bilo para“.

 

Podsetimo, ovi radovi treba da budu finansirani iz opštinskog kredita.

Renoviranje u OŠ „Sever Đurkić“ je počelo 22. septembra i trebalo je da bude završeno za 20 radnih dana.

U toj školi više od 20 godina nije rađena ozbiljnija sanacija sanitarnih čvorova, samo su rađene neophodne popravke zbog nedostatka materijalnih sredstava.

Oštećene su vodovodne i kanalizacione cevi, pločice, kabine, šolje, pisoari, slavine, i umivaonici. Vodovodne i kanalizacione cevi su često zapušene, tako da se neprijatan miris oseća u hodnicima škole. Pisoari ne rade, nema tople vode, slavine na lavaboima stalno cure, voda sporo otiče i zadržava se što može dovesti do nastanka raznih zaraznih bolesti. Kabine i brave na kabinama su dotrajale, metalne ivice kabina su oštećene i oštre, te su ugrožavale bezbednost učenika.

Dotrajale su i pločice, neke nedostaju, a većina ih je popucala, zbog čega je teško bilo održavati higijenu. Planirana je investicija od približno 2.000.000 dinara za renoviranje sanitarnog čvora, najpre za: zamenu pločica, izradu novih kabina, zamena ulaznih vrata i krečenje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име