Primenom novog Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava od 1. januara u Bečeju ponovo su organizovani sud i tužilaštvo. Prema rečima vršioca funkcije predsednika Gorana Čimburovića u Osnovnom sudu u Bečeju se trenutno rade samo hitni predmeti, ali će uskoro početi rad punim kapacitetom.

 

 

Osnovni sud i Osnovno tužilaštvo u Bečeju imaju i sudsku jedinicu u Novom Bečeju, a drugostepena instanca za njih će biti Viši sud i Više tužilaštvo u Zrenjaninu. Zgradu suda u Glavnoj koriste sudije Osnovnog suda kao i javni tužilac sa svojim saradnicima. Osnovni sud trenutno ima šestoro sudija, a uskoro bi trebalo da im se pridruži još jedan. Odlukom Visokog saveta sudstva u Osnovni sud Bečej raspoređene su sudije Goran Čimburović, Karolj Šmit, Borka Korenoj, Verica Sudarski, Gordana Vlaškalin i Jožef Fabijan. Sve sudije radiće više referada, dok će krivičnu, raditi samo Karolj Šmit i Borka Korenoj. Sudija za prethodni postupak (nekada istražni sudija) biće Goran Čimburović. Portparol bečejskog suda je Marko Božović. Čimburović se na konferenciji zahvalio za novinare zahvalio predsedniku Apelacionog suda, predsednicama Višeg i Osnovnog suda u Zrenjaninu na, kako je istakao, nesebičnoj pomoći prilikom ponovnog uspostavljanja rada i organizacije Osnovnog suda u Bečeju.

– Iskreno se nadam da ćemo u budućem periodu imati dobru saradnju sa novinarima i da sa naše strane neće biti nikakve prepreke i barijere, niti će novinari ni na jedan način biti uskraćeni za tražene informacije, naravno, ako ne iskaču iz zakonom propisanih okvira i ovlašćenja sudskog poslovnika, rekao je sudija Goran Čimburović u prvom obraćanju novinarima povodom uspostavljanja Osnovnog suda i tužilaštva u najvećoj potiskoj opštini.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име