Manja fontana na centralnom trgu u Bečeju, koja je juče puštena u probni rad, kako saznajemo, oštećena je ubrzo, najverovatnije usled prelaska biciklom preko mlaznice.

Fontana se, inače, snima bezbednosnom kamerom od puštanja u probni rad te će policija pokušati na osnovu snimka da identifikuje i sankcioniše počinioce ovog dela, rekli su nam nadležni, a u narednom periodu će biti povećana kontrola saobraćaja preko trga koji je pešačka zona.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić povodom ovog  događaja apeluje na sugrađane da čuvaju i ne oštećuju fontane, a pogotovo da ne voze bicikle preko njih i da se ophodne prema javnoj imovini na adekvatan način.

-To je jedini način da naš trg dobije lepši izgled na kom se intezivno radi u proteklih godinu dana, naveo je Tošić.

Danas je, dodajmo, u probni rad puštena i druga, veća, od dve fontane.

5 KOMENTARA

  1. Pa, trg je sada postao kao bicvklistička traka. Klinci, stariji, to se juri, ne može se normalno šetati. Ne znam kada lokalna vlast namerava da to spreči jer kada jednom naviknu građane da se vozikaju, teško će ih posle sprečiti u tome.

  2. Bilo bi dobro da su ljudi prema novim a i stvarim zajedničkim stvarima odnose kao prema nečem svom, međutim u Bečeju to ne ide baš tako. Osata je jedan problem koji ni tošić ni plicija ne vide a to je prelevanje vode van same fontan. Kako su betonski elementi ugrađeni u pesak dolazi dao njegovog ispiranja a samim tim i mogućnosti da se oni počnu jako brzo vaditi van. Međutim to nikog ne smeta važno je da je fontan proradila a to što će oko nje uskoro da budu rupe to nema veze. Međutim to ne daj za pravo omladini (Bečejskoj), koja usput budi rečeno razlupala i stari trg i to naravno nikom nije smetalo ni opštin ni policiji, da radi to što radi od same fontane.

  3. Tačno je što je „DR“ napisao, samo bih još dodao da tu parternu fontanu treba i mora da se na neki način ogradi jer videli smo na snimku da i dečica trčkaraju po fontani pa možda je i to uzrok oštećenja. Zamislite na zimu kada se sneg bude čistio, neminovno je da dodje do oštećenja mlaznica. Što se tiče video kamera to je OK, ali bez policajca u strigom centru koji se nekada zvao „pozornik“ neće biti efekta i neće se moći stati na put vandalima koji lome. Šta će biti tek kada se postave klupe, zelenilo, kante za smeće itd. Kako rešiti neotesane bicikliste koji prave trkačke staze od ovog novog nam centralnog trga, za koji ja lično mislim da je veliki promašaj jer neverujem da su veliki stručnjaci baš ovo trebali da izaberu.

  4. Jedino rešenje za NEVASPITANU S T O K U (čast izuzetcima) je podizanje ograde i bodljikave žice u visini od 2 metra. Jedino se na taj način (nažalost) može zaštititi imovina grada. Kakve kamere, kakva policija, kakav Tošić…sve je to mlaćenje prazne slame. Lično sam juče bio prisutan kad je jedan divljak uz sagladnost nekulturnih roditelja 4 puta preterao bicikl preko poda fontane. Ajde gospodo pregledajte malo snimak pa „sankcionišite“ dotičnu osobu i naravno „ponosne“ roditelje … ako smete!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име