Zanatlije i privatni preduzetnici ponovo su se posle dugo godina našli u svom domu. Nadležni u opštinskoj upravi Novog Bečeja vratili su staru zgradu zanatlijama, koju je 28. decembra svečano otvorio predsednik opštine Saša Šućurović. Lokalna samouprava nije sad samo prenela nekretninu na Udruženje zanatlija, već je i određen deo sredstava za materijal i javne radove u opštini, usmerila na adaptaciju Zanatskog doma.

Zanatlijama su ustupljeni i prihodi od izdavanja lokala u prizemlju zgrade. Takođe, lokalna samouprava je prihvatila njihov predlog za smanjenje poreza, odnosno, izjednačavanje „ekstrazone“ sa prvom. Lokalne zanatlije i privatni preduzetnici nisu krili svoje zadovoljstvo što su konačno dobili svoj prostor, koji će im svakako pomoći da se efikasnije okupljaju i rade.

– Udruženje zanatlija u Novom Bečeju ima dugu tradiciju. Ja sam u nekom periodu devedesetih bio predsednik skupštine Udruženja zanatlija, koje je bilo jedino u Srednjobanatskom okrugu. Veoma mi se dopada inicijativa predsednika opštine i ove mlade ekipe koja želi da obnovi rad. drago mi je što žele da dovedu sve preduzetnike, mala i srednja preduzeća u jednu zgradu i da ih objedine, kako bi oni pokazali svoju snagu, rekao je Vojislav Blažin. Zanatlije su se ranije u ovoj zgradi okupljale i rešavale probleme, ističe Šador Ereš.

– Ovo nam mnogo znači. Postojaće i radnik koji će nam davati savete. Zakoni se brzo menjaju, mi to jednostavno ne možemo da pratimo. Ne možemo i da radimo i da pratimo promene koje su česte. Pozdravljam ovaj korak, naveo je Ereš.“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име