Ilustracija
Ilustracija

Javni poziv za učešće na nacionalnom treningu o dekonstrukciji lažnih vesti za predstavnike organizacija civilnog društva Srbije otvoren je do 21. januara, a obuka će se održati od 27. do 30. januara u hotelu Norcev na Fruškoj gori.

Cilj treninga, koji organizuje Bečejsko udruženje mladih u okviru projekta „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“, jeste podizanje kritičke svesti mladih o važnosti borbe protiv dezinformacija i lažnih vesti i unapređenje angažovanja mladih na aktivnostima koje doprinose podizanju nivoa medijske i informacione pismenosti kroz osnaživanje vršnjačkih edukatora.

– Poziv je otvoren  za ukupno 10 organizacija civilnog društva mladih i za mlade, a ispred svake organizacije mogu se prijaviti dva predstavnika za učešće na obuci koju će voditi edukatori Novosadske novinarske škole i Bečejskog udruženja mladih, navodi se u opisu poziva.

Zainteresovane organizacije mogu se prijaviti putem onlajn formulara, a ogranizatori snose troškove prevoza i smeštaja učesnika.

– Polaznici će nakon obuke biti osnaženi da realizuju lokalne kampanje i akcije na temu lažnih vesti kako bi stečeno znanje preneli mladima u svojim lokalnim zajednicama, kažu iz BUM-a.

Projekat „Medijski pismeni građani protiv lažnih vesti“ sprovode Bečejsko udruženje mladih i FakeNews Tragač u okviru programa „Mladi i mediji za demokratski razvoj“ Beogradske otvorene škole uz podršku Kraljevine Švedske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име