Svaka je prilika dobra da se penzioneri provesele | Foto: Vlastimir Jankov
Svaka je prilika dobra da se penzioneri provesele | Foto: Vlastimir Jankov

Opštinsko udruženje penzionera u Bečeju je iz godine u godinu brojnije. Ove godine je Udruženje uvećano za nešto preko 200 novih članova, pa je od oko 8.300 penzionera u najvećoj potiskoj opštini skoro 5.000 učlanjeno u OUP.

Ne bez razloga, jer se vodi računa o svakom članu, onima s najnižim primanjima posebno.

-Ovih dana završavamo akcuju uručenja 135 paketa u kojima su najnužnije namirnice, brašno, pirinač, šećer i ulje, kaže predsednica Udruženja Nada Milovanov. Namenjeni su članovima koji dobijaju invalidske, porodične i starosne penzije, čija su primanja manja od 14.000 dinara, dok ovog puta zemljoradnici nisu obuhvaćeni. Ranije smo za tu humanitarnu kampanju koristili sopstvene pare, dok su nam ove godine, srećom, stigle iz Republičkog fonda PIO. Članovima po mesnim organizacijama smo već distribuirali pakete, a u Bečeju se ovih dana završava akcija, rekla nam je predsednica bečejskog OUP Nada Milovanov.

Obeležili su bečejski penzioneri u svom Domu penzionera prigodnim ručkom i druženjem uz muziku tradicionalnu manifestaciju „Sunčana jesen života“, a za predstavnike svih mesnih organizacija, njih pedesetak, bila je to dobra prilika i da se dogovore o kratkoročnim i dugoročnim planovima za narednu godinu.

Da bi bio veseo, nisu važne godine | Foto: Vlastimir Jankov
Da bi bio veseo, nisu važne godine | Foto: Vlastimir Jankov

-Organizovaćemo  novogodišnje dočeke po gregorijanskom i julijanskom kalendaru po prigodnim cenama – kotizacija za 31. decembar je 1.200, a za 13. januar 800 dinara, veli večiti entuzijasta i optimista Nada Milovanov. Već smo obezbedili dobru muziku, biće litav „voz“ predjela, svečana večera i veliki izbor pića. Interesovanje je znatno i očekujemo da će, kao i prethodnih godina, sala našeg doma biti dupke puna.

Zato blagovremeno treba rezervisati stolicu, jer je, po običaju, interesovanje mnogo veće od kapaciteta. Ali, kada gosti nisu besni, a u njihovim godinama uglavnom nisu, onda ni sala nije tesna.

Uprava Udruženja je trenutno zauzeta pripremom za štampanje godišnjih kalendara, koji će biti uručeni svim članovima Skupštine, a ima ih 45, zatim angažovanim radnicima u bifeu i kancelarijama, kao i brojnim poslovnim partnerima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име