Dani Picodera, arhivska fotografija
Dani Picodera, arhivska fotografija

Udruženje građana „Picoder” je za subotu 9. maj pripremilo sadržajnu manifestaciju koja će se održati kraj Velikog bačkog kanala u delu Bečeja čije ime i nosi organizacija.

Od 9 do 11 sati biće posluživan takozvani picoderski doručak, a u tom će periodu biti organizovane i manifestacije za decu. Nakon toga, od 11.30 do 13.30 sati predviđeno je da kroz Picoder prolazi povorka fijakera. U međuvremenu priremaće se ručak, a služiti se od 12 do 17 sati.

Pored toga, u tom terminu na programu su takmičenja sportskog i zabavnog karaktera, i to: nadvlačenje konopca, ispijanje piva, trke u džakovima, klikeranje, a deca će moći da učestvuju u za njih predviđenim sadržajima, dok će biti upriličen i promocija starih sportova. Od 18 sati predviđen je umetnički program, u kom će, do 19.30 sati, nastupiti ANIP „Đido”, KUD „Lole” iz Bačkog Petrovog Sela i KUD iz Bačkog Gradišta, kao i dečaci i devojčice iz predškolske ustanove.

Logorska vatra goreće od 20.30, od 21 do jedan sat posle ponoći nastupaće bendovi Laki keš i Apsolutno romantično, dok će nastupe na kratko prekinuti vatromet koji je planiran u ponoć. Manifestacija „Picoderski dani” održava se po drugi put, a prošlogodišnja, ujedno i prva, izazvala je veliko interesovanje ne samo žitelja tog dela Bečeja.

Organizator napominje da su tzv. picoderski doručak i ručak besplatni za posetioce.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име