U avgustu bi trebalo da počnu, ali i da se završe radovi na rukometnom terenu u sportskom kompleksu u Bačkom Gradištu. Uređenje terena finansiraće se novcem koji je opredelilo resorno ministarstvo sporta i omladine, u iznosu od 2,9 miliona dinara, dok će 1,3 miliona biti dodato iz budžeta opštine Bečej.

Osim za rukomet, taj je prostor pogodan i za mali fudbal, kao i za druge događaje, budući da će, prema planovima, osim asfalta, biti dodata i manja tribina. Ona bi, prema najavama, trebalo da bude puna već oko sredine avgusta.

-Kako smo pre mesec i po dana obećali na ovom mestu u prisustvu ministra, planiramo rekonstrukciju rukometnog terena. Ovaj prostor do sada nije bio u vlasništvu opštine Bečej i mi nismo iz tog razloga mogli da ulažemo, rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Osim lepih vesti za ljubitelje fudbala, predstavnici opštine Bečej doneli su lopte u vrednosti od 180.000 dinara i najavili nove investicija. Jedna je rekonstrukcija terena za basket, druga uređenje terena za odbojku na pesku, a treća završetak radova na prostoru Kancelarije za mlade.

Brigu o stadionu vodi Fudbalski klub Vojvodina odakle navode da će prostor, uz novi teren, biti otvoren za sve zainteresovane rekreativce.

-Vrata će biti otvorena od 7, 8 ujutro, pa ako treba do 24 sata, kaže vidno zadovoljan predsednik FK Vojvodina Bačko Gradište Goran Kudrić i dodaje – očekujemo sve ljubitelje fudbala, rukometa, košarke i svih drugih sportova.

Inače, kuglana odmah do stadiona i kuglaši sačekaće bar još nekoliko meseci da bi se i njima poboljšali uslovi za rad.

3 KOMENTARA

  1. Lepo što se ulaže i rekonstruiše i ovaj sportski teren, ali ono što smeta jeste da se praksa prenaduvanih cena nastavlja. 4,2 miliona dinara, to jest 36.000 evra za asfaltiranje malog rukometnog terena i za izgradnju male tribine je više nego 3 puta veća cena. Za taj novac napravi se cela kuća, a ne mala tribina. Znači opet dva igrališta odlaze nekom u džep! Pa dokle više?

  2. Asfaltiranje 570 metara ulice Stevana Doronjskog – trošak struganja mašinama pa presvlačenja novim asfaltom – 6 milona dinara

    Presvlačenje betona rukometnog terena asfaltom – 4,2 miliona dinara

    ala se poliva ju ju

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име