Planinarsko društvo „Leson“ iz Bečeja u nedelju 28. juna organizuje tradicionalnu akciju „Pešačimo u prirodi – 2015.“ Reč je o ravničarenju u Parku prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva.

Godinama unazad ovaj popularni skup za cilj ima da učesnici, uz laganu rekreaciju, upoznaju čari prirodnog dobra druge kategorije sa mnoštvom različite flore i faune i istorijat ostrva između starog i novog toka Tise. Prijavljivanje za pešačenje je u 9, a u 10 je start na tri staze. Biciklisti voze 20 kilometara, a pešaci mogu da biraju dužinu staze. Jedna je pet kilometara, a druga 12 na terenu Bisernog ostrva.

Prijave treba dostaviti do 25. juna elektronskim putem na mejl: vukovic09@gmail.com ili telefonskim putem na brojeve: 021/6911-661 ili 065/5911-661. Ravničarenje se završava zajedničkim ručkom, a na meniju je riblji paprikaš. Obaveza učesnika je da uplati 300 dinara za ručak i ponese pribor za jelo.

Dan ranije u Bačkom Gradištu okupiće se sladokusci svih uzrasta, i to na tradicionalnom Palačinka festu. Organizator Udruženje građana Most pripremio je interesantni sadržaj koji bi trebalo da  privuče posetioce ovog međunarodnog događaja u velikom broju. Među tim aktivnostima su i popularne takmičarske discipline, koje su, naročito mladima, interesantne za učešće u njima, a svima su za navijanje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име