Foto: Zatvoreni bazen u Bečeju, ilustracija
Foto: Zatvoreni bazen u Bečeju, ilustracija

Cilj je podizanje energetske efikasnosti

Budžet Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnosti omladine „Đorđe Predin Badža“ Bečej za 2023. godinu iznosi oko 86,6 miliona dinara. 

Finansijski plan bečejskog sportskog centra za ovu godinu usvojila je 30. decembra i Skupština opštine Bečej. Najveći deo ovog iznosa, oko 71 milion dinara, izdvaja se iz opštinskog budžeta, a 16 miliona dinara obezbeđuje sportska ustanova iz sopstvenih izvora.

– Najmanji bazen u krugu kompleksa otvorenih bazena u potpunosti je renoviran prošle godine zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u iznosu od 1,26 miliona dinara. Tokom radova uklonjene su stare, dotrajale pločice i postavljena potpuno nova hidroizolacija na bazenu sa novim pločicama. Razlika između starog i novog stanja bazena je ogromna. Manje i veće popravke nastale tokom godine pokrili smo iz sopstvenih troškova. Kupališna sezona 2022. godine bila je primetno slabija po broju kupača. U tome je doprinelo i ukidanje ograničenja izazvanih epidemijom korona virusa, jer smo posle dve godine pauze mogli da putujemo skoro svuda bez ograničenja, a mnogi su to iskoristili da odu na odmor. Iako je tokom prošlogodišnje kupališne sezone bilo manje posetilaca nego prethodnih godina, prihod je bio veći zbog poskupljenja uvedenih početkom godine, rekao je za dnevni list Mađar so Čaba Andruško, direktor sportskog centra u Bečeju.

On dodaje da je godine najveći akcenat na investicijama za energetsku efikasnost. Među njima je projekat za zamenu ventilacionog sistema. Sredstva za ovaj zahtevan projekat očekuju se od viših nivoa vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име