Bečejsko udruženje mladih (BUM) nizom je akcija u okviru tradicionalne „Da nam zaživi centar sivi“ obeležilo Međunarodni dan mladih.

Uobičajeno prazan centar oživeo je 12. avgusta kada se mladići i devojke, ali i stariji žitelj najveće potiske opštine, okupili u centru i učestvovali u aktivnostima koje je Bečejsko udruženje mladih pripremilo za obeležavanje Međunarodnog dana mladih. Bečejci su to popodne i predveče vežbali i plesali na centralnom trgu, do su mladi nešto ranije farbom osvežili tridesetak klupa koje su postavljene istom prilikom pre tačno tri godine.

Predstavljeno je istraživanje o tome kako mladi iz Bečeja provode leto, obeležena su i „mesta za ljubljenje“, i sve to imalo je muzičku podršku. U promociji zdravih stilova života na platou ispred zgrade opštine, vežbama i plesom, partneri BUM-u bili su članovi krosfit kluba „Kros Bečej“, „Dolče dens“ i „Maks dens“, koji su se pozivu organizatora, kako kažu, rado odazvali i dali svoj doprinos.

– Drago nam je što smo uspeli da pošaljemo malo drugačiju sliku od one na koju smo navikli kada je centar Bečeja u pitanju. To smo, čini mi se, uradili na adekvatan način i tako poslali poruku mladima da treba više da borave na otvorenom, da se bave sportom i da se više druže, mimo virtuelnog sveta, rekao je predsednik BUM-a Aleksandar Đekić. On se ujedno zahvalio i restoranu Panorama koji je pripremio sendviče za učesnike akcije i Motorfleks Remontu koji je obezbedio farbu i četke.

Posebnu notu manifestacija je dobila kada su se na Trgu oslobođenja našli kajakaši iz Bečeja koji su nedavno na nastupili na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Publika je burno pozdravila Marka Novakovića, osvajača zlatne medalje i njegovog trenera Jožefa Šotija, bronzanog Marka Tomićevića i četvrtoplasiranog Dejana Terzića.

Prema običaju, avgust je u najvećoj potiskoj opštini bogat manifestacijama i sportskim susretima, pa „bumovci“ naredni skup zakazaju već u utorak 19. avgusta. Naime, tada će u Bačkom Gradištu biti organizovana Peta vojvođanska olimpijada starih sportova. Iz BUM-a pozivaju zainteresovane da oforme ekipe od po pet članova i da se prijave za nadmetanje u nekoliko interesantnih disciplina.

 

Većina mladih nema posao preko leta

Od 132 mladića i devojaka iz najveće potiske opštine, među kojima je najviše studenata, tačnije 42 odsto ispitanika, njih 81 ne radi nigde ovog leta. Broj učesnika u ovoj anketi koji ove sezone ne ide na letovanje je 74. Što se izlazaka tiče, 36 mladih je odgovorilo da mesečno u noćni provod ide između četiri i šest puta, a isto toliko je reklo da kafiće i diskoteke posete od sedam do devet puta.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име