Sa jednog od prethodnih Palačinka festivala
Sa jednog od prethodnih Palačinka festivala

Međunarodni Palačinka festival će u centru Bačkog Gradišta ove subote, 28. jun, još jednom okupiti ljubitelje možda najpoznatije poslastice na svetu, ali i one željne nadmetanja. Pored standardnih, gotovo tradicionalnih, takmičarskih disciplina koje zadaje organizator festivala Udruženje građana „Most“, ovog će puta biti dodata još jedna.

Do sada se, prema podacima organizatora, za pripremanje palačinki prijavilo petnaest ekipa, a ima i onih koji će u ovo naseljeno mesto opštine Bečej, kao i ranijih godina, doći iz Mađarske i Hrvatske. Zato ne čudi što bi, kako je predviđeno, upravo konzuli te dve zemlje trebalo da posete manifestaciju u Bačkom Gradištu.

Do tada, za proslavu malog jubileja ovog interesantnog skupa valja obezbediti neophodni novac.

– Rešenjem su nam odobrena sredstva iz lokalnog budžeta za našu manifestaciju, u iznosu od 30.000 dinara. Međutim, od tog novca još ništa nije prebačeno. Zbog toga, ovih dana još aktivnije tražimo pomoć sponzora, kaže Vladimir Jovanović iz UG „Most“. Peti Međunarodni palačinka festival počinje u 10 sati, a ekipe zainteresovane za pripremanje poslastica mogu se do tada prijaviti za učešće. Kotizacija po grupi iznosi 1.000 dinara, a od nje sleduju neophodni sastojci.

Osim nadmetanja, pa svakako i palačinki, slanih i slatkih, na meniju toga dana i propratni, interesantni program. Gosti festivala ovog su puta i folklorni ansambli iz Mošorina, Žablja i Bečeja, a sastav „Sigma“ nastupiće od 21 sat u Jankovićevoj sali. Dobro znani bend prirediće svirku koja će trajati do najviše pola sata iza ponoći, kako navode iz UG „Most“, a ulaz u salu je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име