Pekmez, čokolada, razne vrste voća i keks su samo neki od dodataka koji su korišteni za pripremanje čuvene poslastice na petom po redu „Palačinka festivalu“ u Bačkom Gradištu. U organizaciji udruženja „Most“ i ove godine je organizovan sada već tradicionalni festival koji svake godine privlači sve veći broj gostiju iz okolnih mesta i opština.

 

I ovog puta svemu tome su se najviše obradovala deca koja su se trudila da isprobaju što više ukusa na jednom od tridesetak štandova na kojem su se prevrtale i namotavale palačinke. Osim slatkih, vrlo povoljno su mogle da se kupe i slane palačinke, ali i one koje su, uz dodatak jestive farbe, razume se, pravljene u crvenoj, zelenoj i drugim bojama. Organizatori su pripremili i različite sadržaje zabavnog karaktera, kao što je najbrže jedenje palačinki ili takmičenje u najlepše dizajniranooj palačinki, a nije izostao program koji su pripremila kulturno umetnička društva, među kojima je najviše pažnje izazvao nastup folkloraša iz KUD-a „Đeram“ iz Bačkog Gradišta.

– Prezadovoljni smo odzivom ljudi koji su došli na festival. Ove godine smo obogatili program i najvažnije je da u tome najviše uživaju deca. I same ekipe su se iz godine u godinu trude da na svojim štandovima ponude što različitije ukuse i izglede palačinki, a i same cene su više nego povoljne, jer su se kretale oko 30 dinara za jednu poslasticu, rekla je Šarolta Legvari iz udruženja „Most“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име