Penzioneri će najverovatnije od oktobra ove godine moći da koriste kartice za popuste u kupovini i plaćanju usluga.

Ove kartice bi trebalo da obezbede popuste na ukupnu kupovinu u prodavnicama, na plaćanje određenih usluga, letovanja, zimovanja što bi trebalo da bude ušteda za penzionere. To je samo najava, za sada, ali već od  15. marta penzioneri bi trebalo da započnu sa prijavljivanjem za kartice u svojim filijalama PIO fonda. Kartice bi konačno trebalo i da profunkcionišu i uđu u upotrebu u oktobru ove godine.

Kao prvi korak ka uvođenju penzionerskih kartica započeta je i kampanja za ove kartice pa je tako širom Srbije na javnim punktovima predstavljen sistem ovih kartica, kako da se penzioneri, prijave i šta bi trebalo da budu benefiti toga za njih.

Na sajtu PIO kaže se da je  u skladu sa Zakonom o PIO ova služba pripremila  penzionerske kartice i da očekuju penzionere  u filijalama, službama i ispostavama Fonda da ih preuzmu. Potrebno je da ponesu svoju ličnu kartu porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji trebalo bi da ponesu i poslednji ček od penzije i da se prijave u filijale fonda u svom mestu  svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. Za nekoliko biće im uručena kartica.

Penzionerska kartica Fonda PIO omogućiće penzionerima da dokažu status penzionera, na zakonit i siguran način, u svakoj situaciji kada im je to potrebno. Na taj način oni će moći  da u potpunosti zaštite svoje lične podatke, jer se na penzionerskoj kartici Fonda PIO nalazi samo ime i prezime. Garant tačnosti penzionerskih kartica je PIO Fond. Korišćenjem penzionerske kartice Fonda PIO penzionerima će se olakšati svakodnevni život i njihove obaveze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име