Planinarsko društvo „Leson“ iz Bečeja tradicionalno poslednje junske nedelje organizuje akciju „Pešačimo u prirodi“. Ove godine planinari iz čitave Vojvodine, njih oko 200, okupili se po osmi put, ali umesto kod Parka prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva, kao sedam puta ranije, na obali Tise kod Bečeja.

Prema rečima Mire Vuković, bečejski planinari su svakako hteli da naredne godine, povodom deset godina od osnivanja društva, održe akciju kraj Tise u Bečeju, ali su okolnosti takve da je „Fadipov“ kamp lokacija za ovu godinu.

Ivan Sokolović iz Planirarskog kluba Spartak iz Subotice redovan je na ravničarenju po bečejskoj opštini. Iako je lokacija promenjena, to neće umanjiti kvalitet tradicionalne akcije Bečejaca.

Biciklizam je jedan od najzdravijih vidova rekreacije, a Bečejki Anki Belanov, kako nam je rekla, postalo je neizostavno u dnevnoj rutini. Međutim, veliki oprez, zbog loših puteva, iziskuje gotovo svaka vožnja.

Rekreacija je poželjna u svakom uzrastu, a ovo je prava prilika da se spoji lepo sa korisnim – boravak u prirodi, fizička aktivnost i druženje.

Kako se sve dešava kraj Tise u Bečeju, pored pešačenja i vožnje bicikla, sastavni deo manifestacije koja promoviše zdrave stilove života, jeste i kanu. Kao i svaki put, gosti su dočekani sa vojvođanskim doručkom, a nakon rekreacije svi će degustirati riblji paprikaš koji se krčka od prepodneva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име