Peti rebalans budžeta opštine Bečej za 2015. godinu naći će se na dnevnom redu 43. sednice Skupštine opštine Bečej, koja je zakazana za sredu 23. decembar u 10 sati.

Planirani prihodi i primanja, kao i rashodi i izdaci nakon petih izmena opštinske kase iznose 1.580.086.000 dinara, što, drugim rečima, znači da je opštinska kasa „teža“ za 6.980.000 dinara u odnosu na prethodi rebalans.

Tako je u opštinskom budžetu novim izmenama opredeljeno 600.000 dinara više za novčane penale i kazne sudova i to zbog predmeta u vezi sa ujedima pasa lutalica, te će za te namene biti ukupno predviđeno 3.300.000 dinara. Dalje, za socijalnu i dečiju zaštitu sada će biti 706.000 dinara više, dok se odustalo od otkupa nekretnina za realizaciju plana detaljne regulacije Komercijalne banje u Bečeju, i to u iznosu od 10 miliona dinara. Dodajmo i da je tekuća budžetska rezerva uvećana za 6.322.000 dinara, te je predviđeno da iznosi 8.759.000 dinara.

Valja reći da tekuća budžetska rezerva, definisana Članom 69 Zakona o budžetskom sistemu, predstavlja sredstva koja se koriste za neplanirane svrhe za koje nisu utvrđene aproprijacije ili za svrhe za koje se u toku godine pokaže da aproprijacije nisu bile dovoljne.

Međutim, prema rokovima koji su propisani Zakonom o budžetskom sistemu, lokalni parlament trebalo bi do 20. decembra da usvoji budžet za 2016. godinu, što, ni ove godine, očigledno, neće biti slučaj. Tako bi, što neće biti slučaj, do 25. decembra, prema zakonu, lokalni organ uprave nadležan za finansije, trebalo da dostavi odluku o budžetu lokalne vlasti ministru.

Na dnevnom redu se nalazi i Plan detaljne regulacije naselja Bečej, odluka o izmenama i dopunama statuta opštine, odbornici treba da daju saglasnost na izmene finansijskih planova za tekuću godinu Saveza sportova opštine Bečej, Narodne biblioteke Bečej, Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“.

Lokalni parlament glasaće i o imenovanju novog direktora Doma zdravlja Bečej. Na tu je funkciju predložena Kosana Nešić, trenutno v.d. direktora te ustanove.

Novi odbornik sa liste Saveza vojvođanskih Mađara (SVM)

Andraš Serda, sa izborne liste SVM-a, novi je odbornik u Skupštini opštine Bečej. Naime, zbog smrti odbornice Veronike Kasaš, koja je u parlament ušla sa liste pomenute stranke, pa je potom bila deo grupe građana „Za Bečej“, Serdi, kao sledećem na listi, biće dodeljen mandat.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име