A Gyermekek Világnapját az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére 1954. óta szeptember 20-án ünnepeljük.

 

 

Ez alkalomból Kuszli Angéla, magyartanárnő a természetkedvelő tanulóinak programot szervezett az erdőtelepítők parkjában, ahol a házigazda az Öko-Becse természetbarát egyesület volt. Mintegy 30 tanuló jött el a rendezvényre. A foglalkozás keretében a tanulók Kis Zoltántól a polgári szervezet elnökétől hallottak a környéken található gyógy-és fűszernövényekről. Újrahasznosított anyagokból készült divatcikkeket tekinthettek meg ,valamint a vállalkozó kedvűek modellkedhettek. Matilka néni közreműködésével felpróbálták a külünböző ruhákat és kiegészítőket,majd felvonultak a képzeletbeli kifutón. A folytatásban barátságos focimérkőzésen vettek részt a gyerekek. Károlyi Áron, hetedikes tanuló lett a gólkirály, valamint szintén hetedikes tanuló, Horvát Nikolett nyerte el a gólkirálynő címet.

A lányok többsége a röplabda mellett döntött. A magyatanárnő örömére olyan tanulók is akadtak, akik az olvasást választották a természet lágy ölén. Hogy a program zökkenőmentes legyen, Brasnyó Karolina, az Öko-Becse tagja gondoskodott. Az iskola média szakcsoportja megörökítette a szép pillanatokat. A résztvevők díszoklevéllel és díjjal tértek haza. A z óbecsei Petőfi Sándor iskola évek óta sikeresen együttműködik az Öko-Becse természetbarát egyesülettel. A szervezők a rendezvény céljának a játszva tanulást és a barátkozást jelölték ki.

 

 

A Petőfi Sándor Általános Iskola média szakcsoportja

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име